Moeizame maar verdiende overwinning

Hollandscheveld had het moeilijk tegen Musselkanaal.

Hollandscheveld had het moeilijk tegen Musselkanaal.

De vrouwen van Hollandscheveld moesten dit weekend naar Musselkanaal om daar tegen het team met de gelijke naam aan te treden. Het werd een moeizame strijd, maar deze moeite loonde, want de dames konden met een mooi doelsaldo van zeven huiswaarts keren.

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of de eerste grote kans deed zich al voor. De bal werd door Milady van Dalen voor gegeven en door Iris Bekelaar net naast geschoten. Dit was ook het spelbeeld wat we het eerste half uur van de wedstrijd zouden zien. Een Hollandscheveld dat veel kansen kreeg. Zo kwam dan ook het openingsdoelpunt in de elfde minuut door wederom een voorzet van Milady. Deze werd nog enigszins weggewerkt maar zo in de voeten van Indy Strijker die de 0-1 op haar naam zette. Kort daarop volgde al snel de 0-2. Een bal die de diepte in werd gespeeld door Iris, werd rustig en beheerst afgemaakt door Sabrina van Nuil. Het derde goal dat daarop volgde was bijna een kopie van de eerste, weer een prima voorzet van Milady, die wederom werd afgemaakt door Indy. Maar zoals gezegd na een half uur kwam Musselkanaal zomaar weer in de wedstrijd. Een diepe bal achter de verdediging zette de stand zomaar weer op 1-3. Vlak voor rust werd het ook nog 2-3. Van Dalen had een grote mogelijkheid, maar zij zag haar schot op de lat wegspatten. In de omschakeling scoorde Musselkanaal en werd het ineens weer een heel andere wedstrijd.

Goede start na rust

Hollandscheveld kwam naar rust gelijk goed uit de startblokken en maakte Sabrina er op aangeven van Denise Bremer 2-4 van. Hiermee was het gedaan met de veerkracht van Musselkanaal en liep Hollandscheveld uit met doelpunten van Milady (2-5) en Sabrina (2-6). Musselkanaal deed nog wat terug doordat de bal werd veroverd op het middenveld en vervolgens netjes in de kruising werd geschoten (3-6). Maar het slotakkoord was voor Hollandscheveld. Na een solo van Sabrina zag zij Shanya Koster staan, die zoals zo vaak weer haar doelpuntje meepikte, wat de einstand uiteindelijk op 3-7 bracht. Hierdoor behouden de dames van Hollandscheveld hun koppositie in de competitie.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Achilles1894, aanvang 15.00 uur.