Milan Kolen is goudhaantje voor Pesse in spannende derby: ‘Pesse had het meest recht op de winst’

Pesse weet spannende derby tegen HODO te winnen.

Pesse weet spannende derby tegen HODO te winnen. Foto: Marcel Uiterwijk

Pesse is door een 3-2 zege op HODO gestegen naar de veilige achtste plaats en zakte HODO naar de negende plek. De thuisclub was voor rust de betere ploeg, maar verzuimde een handvol kansen te benutten. Na een 1-0 ruststand strafte HODO een fout van Pesse af, waarna de strijd meer gelijkwaardig was. De wedstrijd leek op 2-2 af te stevenen, maar Milan Kolen was het goudhaantje bij Pesse en kopte vlak voor tijd de 3-2 binnen

In de eerste helft had Pesse het betere veldspel en kreeg een handvol kansen via Ingmar Reinders, Marco Hartman en Ezra Meijer, maar de precisie ontbrak. De 1-0 voorsprong via Sander Hartman was een terechte beloning voor Pesse. Daarna verzuimde Pesse door te drukken en miste het enkele goede kansen. HODO werd nauwelijks gevaarlijk en was voorin krachteloos. De 19-jarige scheidsrechter Demir Guberinic had zijn handen vol aan de spannende derby en opvallend waren de vele handsgevallen, die hij niet altijd even consequent beoordeelde.

HODO krijgt cadeautje

Vlak na rust hielp Pesse HODO zelf aan de gelijkmaker. Ruben Brinkman speelde de bal zo in de voeten van invaller Jorn Smit, die het cadeautje dankbaar uitpakte. De wedstrijd kantelde even en Stefan Kikkert was dichtbij de 1-2, maar hij raakte de paal. Een lobje van Karlo Koopman pakte Waninge. Pesse was slordig in de passing en werd pas na ruim een uur weer gevaarlijk en dat betekende wel de 2-1 voorsprong via Ingmar Reinders. Nog geen vier minuten later profiteerde Stefan Kikkert van moeizaam uitverdedigen van Pesse en tekende met een zondagsschot voor 2-2. Daarna waren er kansen voor beide ploegen en brak een uiterst spannende slotfase aan. Een kopdoelpunt van Sander Hartman werd afgekeurd tot ontsteltenis van Pesse. Vlak voor tijd viel de 3-2 voor Pesse wel en was Milan Kolen het goudhaantje met een rake kopbal. HODO werd met lange ballen over de laatste linie nog een paar keer gevaarlijk, maar Pesse-doelman stond in de weg. ,,Ik vond de zege verdiend”, zegt Pesse-trainer Harm Spijker. ,,Voor rust waren wij de bovenliggende ploeg, maar scoren we te weinig. Door fouten helpen we HODO zelf aan de treffers. Door aanvallende wissels en veel veerkracht pakken we toch nog de dik verdiende winst.” Eindstand: 3-2. Pesse hoeft volgende week voor de uitwedstrijd niet ver weg, want Zuidwolde is de tegenstander. HODO speelt volgende week thuis tegen VENO.