Medailles voor Juliëtte van Brouwershaven uit Hoogeveen tijdens wedstrijd Frame Running in Denemarken. Sport met lichte loopfiets voor gehandicapten wordt in 2024 een Paralympische sport

Juliëtte van Brouwershaven in actie in Denemarken. Foto: Cor van Brouwershaven

Juliëtte van Brouwershaven uit Hoogeveen behaalde een zilveren en twee bronzen medailles bij de internationale Frame Running wedstrijden afgelopen weekend in Frederiksberg in Denemarken.

Frame Running is een atletiekvorm voor gehandicapten waarbij met een lichte loopfiets verschillende wedstrijdafstanden worden gelopen op de atletiekbaan. De ondersteuning van het frame maakt sporten voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk.

Tweede en derde

Van Brouwershaven was tweede op de 800 meter en derde op de 200 en 400 meter. In de voor Denemarken extreme hitte – boven de baan ging de temperatuur voorbij de 30 graden – verbeterde ze haar persoonlijk record op de 800 meter met maar 35 seconden en liep een tijd van 3.17,90

Juliëtte heeft een lange tijd getraind bij HAC ’63. Nu is AAC ’61 haar thuisclub. Hier traint zij twee keer per week. Daarnaast doet ze nog één keer in de week aan krachttraining bij Elbe Sport.

Paralympische discipline

Frame Running is een snel groeiende sport, die in 2024 ook een paralympische discipline wordt. De andere deelnemers in Frederiksberg deze week kwamen uit verschillende Europese landen en uit de Verenigde Staten.