Maurice Hof en Isa Coenen winnen taekwondo goud in Duitsland

Maurice Hof in actie.

Maurice Hof in actie.

Leden van Sidokwan reisden dit weekend af voor deelname aan de Löwencup in de categoriën A en B. Na sterke finales kon het team met twee gouden medailles huiswaarts keren.

De Sidokwanners Charissa Krikken en Ismael De Lima zaten goed in het toernooi. Hun klasse op het internationale taekwondo toernooi Bergische Loewencup waren sterk bezet. Krikken won twee gevechten maar haar tegenstandster in de finale was te sterk. Krikken vocht een sterke finale en viel veel aan maar de Duitse Oektem scoorde makkelijk naar het hoofd en won van Hoogeveense. Ook De Lima won sterk zijn voorrondes. De Lima kon de achterstand spectaculair omzetten in winst door veel dubbele trappen naar het hoofd te maken. Maar ook hij moest in de finale het onderspit delven. Drie rondes ging het er hard aan toe, een conditieslag werd. De Belg Memer won op het laatste moment van De Lima met een trap op het lichaam.

Gedreven Coenen en Hof winnen goud

Het eerste goud viel voor Isa Coenen. De Sidokwanner had geen drie rondes nodig, een gedreven Coenen besliste het duel in twee rondes met 11 tegen 3 en 4 tegen 1. Later op de dag won ook Maurice Hof goud in de seniorenklasse tot 87 kilogram. Omdat er geen tegenstanders tot 80 kilogram waren moest Hof een klasse hoger vechten. Hij won hierbij de finale tegen Saadoui Mohammad uit Hamburg. Op de Nederlandse Kampioenschappen vorige week zat Hof totaal niet in het gevecht. Zaterdag ging het gevecht beter door zijn inspanning en acties beter te verdelen. De eerste ronde was voor Hof. In de tweede ronde liep hij tegen een harde hoofdtreffer op en ging bijna K.O, herstelde goed en kon verder vechten. In de derde ronde besliste Hof het gevecht met goede scores naar hoofd en lichaam.

Ook tweede en derde plek voor Sidokwan leden

In deze klasse werd Kevin Prent derde. In zwaargewicht werd Brian Prent tweede. Bij de junioren behaalden Daniela Oost zilver en Lieke Heling brons. Charissa Maail verloor in de voorronde. De drie gebroeders Zuidema behaalden dit keer in Duitsland alle drie het ereschavot. Delano en Djyvano eindigden op de derde plaats, Djayden een stapje hoger op de tweede plaats. Djayden vocht een spectaculaire finale tegen de Belg Kenens. Beide heren wilden niet onderdoen voor elkaar en waren gewaagd aan elkaar. Het werd een spannend gevecht met luidkeelse aanmoediging van beide kampen. Uiteindelijk wint de Belg. Coach Jari Dekker: „Een mooi resultaat voor Sidokwan, maar ik had toch graag de finales gewonnen. Dus er is weer werk te doen.”