Louise Pieters sluit buitenseizoen af met winnen Nickery Boy bokaal

Rene Doorschodt met de Nickery Boy bokaal en Louise Pieters op de wagen met Black Jack.

Dat de Hoogeveensche Louise Pieters een zeer succesvol seizoen heeft met haar Hackney pony Black Jack (v. Gallant Monarch) bleek al wel uit de hoge klasseringen die afgelopen maanden werden behaald op tuigpaardconcoursen. Maar dat ze ook als best presterende Noordelijke combinatie de befaamde Nickery Boy bokaal kreeg uitgereikt op het concours hippique van Hoogland in het stadspark De Schothorst in Amersfoort had ze niet verwacht.

De Nickery Boy bokaal is vernoemd naar de beroemde Hackney Nickery Boy (v. Quick Boy) die in jaren zeventig en tachtig furore maakte op de Nederlandse concoursvelden. Met zijn eigenaar A.C. Mosselman uit Kruiningen in Zeeland werden 324 overwinningen geboekt en werd hij vier keer kampioen van Nederland. Jaarlijks wordt deze wisselprijs uitgereikt aan de best presterende Hackney in de limietklassen bij regio Noord.

Eerste grote prijs voor Pieters

Voor aanvang van deze laatste wedstijd stond de fanatieke rijdster uit Hoogeveen nog twee punten achter op haar concurrente Inge Jansen uit Lemele met Bernard van de Wormink (v. Brookfield May Way) van mede-eigenaar Wim Schutte. Omdat Jansen in een lagere klasse rijdt dan Pieters was er dus geen rechtstreeks duel. Wel moest de pony van Jansen eerder zijn wedstrijd lopen en eindigde daarin op een teleurstellende negende plaats. Hiermee wist Louise dat ze in haar klasse top 3 moest eindigen en dat lukte gemakkelijk. Ze werd tweede en won daarmee haar eerste grote prijs.

Familiehobby

Samen met haar vader René Doorschodt traint Louise haar Hackney. René doet vier tot vijf keer per week de specifieke trainingen en Louise rijdt Black Jack nog een aantal keren voor kar. Het hele gezin Pieters was getuige van het optreden en de huldiging van Louise en Black Jack in Hoogland. “Deze hobby doen we met het de hele familie”, verteld Louise “en dat maakt het ook zo leuk. Mijn vader heeft zelfs een traantje gelaten en onze zoon Levi huilde omdat ik had gewonnen. Op deze manier het seizoen afsluiten geeft een super gevoel”. Naast het winnen van deze ereprijs behaalde Louise ook nog een tweede prijs in de damesklasse. “Black Jack ik echt een vechtertje die nooit opgeeft”.

Meer Drents succes

Maar er was meer succes voor de Drentse tuigpaardrijders. Leendert Veerman uit Wittelte werd kampioen van Nederland met zijn tuigpaarden Luitenant (v. Fantijn), Action Qualty Eribo (v. Manno) en – Amadeus (v. Saffraan) in randem aanspanning. Dit zijn drie paarden voor elkaar waarbij enkel het achterpaard tussen de stokken loopt. Een moeilijke discipline om te rijden maar de ervaren Veerman die al meerdere langspankampioenschappen op zijn naam heeft staan, reed zijn paarden heel beheerst naar de titel. Voor Albert ten Berge uit Westerbork was er een mooie tweede plaats bij de fokmerries met Nora T (v. Cizandro).

Nieuws

menu