Judoka's Lorenzo en Daan pakken goud tijdens finales starterstoernooien in Slagharen

Lorenzo Wolters op de hoogste trede van het podium.

Lorenzo Wolters op de hoogste trede van het podium. Foto Koizumi

Schutter Lorenzo Wolters en Daan Benjamins uit Elim, van judovereniging Koizumi, hebben goud gewonnen tijdens de finales van het judo starters toernooien in Slagharen.

Lorenzo Wolters werd oppermachtig kampioen en won zijn vier wedstrijden al snel met ippon. De nog maar 5-jarige Wolters beklom de hoogste trede van deze dag. Ook Daan Benjamins uit Elim pakte de eerste plaats, door al zijn wedstrijden te winnen met ippon. Sepp van de Poll uit Dalerpeel, ook van Koizumi, zat in dezelfde poule. Van de Poll won in een oefenwedstrijd nog van Benjamins, maar moest hier zijn meerdere in zijn clubgenoot erkennen. Van de Poll liet de rest van de poule achter zich en pakte de tweede plaats.

Wedstrijdjudoka’s

Tijs Heerkes uit Dalen, is nog beginnend judoka maar moest het opnemen tegen wedstrijdjudoka’s. De eerste wedstrijd werd hij verrast door de snelle actie van de tegenstander en verloor. Heerkes herstelde zich snel en gaf nadien ook geen wedstrijd meer weg. Door overnames werden zijn tegenstanders tegen de grond gewerkt en kan hij zeer tevreden zijn met een tweede plaats.