Leden Sidokwan op alle fronten in de prijzen, niet alleen individueel, maar ook een groepsprijs mocht in ontvangst genomen worden

De groepsfoto van de trotse winnaars in het Duitse Eschweiler.

De groepsfoto van de trotse winnaars in het Duitse Eschweiler. Foto: Sidokwan

Leden van de Hoogeveens Taekwondo vereniging hadden dit weekend wedstrijden in het Duitse Eschweiler en het Overijsselse Nijverdal. Op beide toernooien vielen er leden in de prijzen. Grootste verrassing was de derde plaats in Duitsland na individuele successen. De groep was al bijna vertrokken toen bleek dat er een overall prijs in de wacht was gesleept.

Met zeven gouden, een zilveren en vijf bronzen medailles mocht coach Jari Dekker de derde prijs in ontvangst nemen op het internationale taekwondo toernooi in Eschweiler. De Hoogeveense Taekwondo vereniging had hier geen rekening mee gehouden en stond op het punt om te vertrekken toen de uitslag bekend werd gemaakt. De blijdschap was erg groot bij de spelers en de vele meegereisde supporters. Natuurlijk moest toen de groepsfoto opnieuw gemaakt worden want de bokaal moet er ook op staan. Sidokwan vocht maar liefs acht finale partijen waarvan zeven maal de winst naar Sidokwan ging. Lenn Mars, Djyvano Zuidema, Charissa Krikken, Charissa Maail, Miguel Molenaar, Lieke Heling en Brian Prent waren allen in hun klasse goed voor de gouden medaille. Daniela Oost goed voor zilver en Vayenne Krikken, Isa Coenen en Ismael Delima kregen de bronzen medaille. Larry Meyer:„We vechten graag in het Duitse Noord Rijn Westfalen. De jeugd mag hier ook naar het hoofd schoppen en zijn de verschillende categorieën sterker dan in Nederland. Ondanks het hoofdcontact bij de jeugd gebeuren er geen ongelukken. Dit komt omdat de helm voorzien is van een gezicht scherm. Jari en ik zijn vooral tevreden over de finale partijen. We hebben ook wel eens gehad dat we teveel finale partijen onnodig verloren. De gedrevenheid om te winnen was zaterdag erg groot.”

Sidokwan wint in Nijverdal stijl medailles

Een viertal jeugd spelers van Sidokwan waren zondag actief op het stijltoernooi in Nijverdal. In tegenstelling tot sparring wordt er In stijlwedstrijden geen contact gemaakt. De speler wordt beoordeeld op de technische uitvoering van stijlpatronen. Naast de juiste techniek speelt dynamiek ook een grote rol in de uitvoering. Begeleiders Monique Averesch en Anna Bonimbie zijn enthousiaste begeleiders van deze tak van taekwondo sport. „We hebben weinig ervaring en in dit eerste jaar is ons doel om zo veel mogelijk aan wedstrijden mee te doen. We moeten ervaring op doen met de regels en de jurering. Als we deze kennis hebben dan kunnen we gerichter trainen en begeleiden.” Het leek erop dat Joost Knol voor goud zou gaan. De punten in zijn klasse waren zo close dat er een extra finale gespeeld moest worden. Op het cruciale moment gaven de zenuwen voor Joost de doorslag en maakte hij een fout in zijn uitvoering. Jammer voor de jeugdige Sidokwannner, maar wel een ervaring rijker. Uitslag: Ronja Marissen zilver, Joost Knol brons. Samuël Kruidenier en Sebastiaan Averesch vielen met een vierde plaats net buiten de prijzen. In de middag heeft Monique Averesch zich ingeschreven voor de open klasse. Op haar tweede toernooi was zij vandaag goed voor zilver. Monique: „Ben zeker tevreden, maar ik doe mee om onze jeugd beter te kunnen begeleiden.”