Landelijke rijvereniging Ceres viert haar 75-jarig bestaan

Het bestuur van het jubilerende Ceres. Van links naar rechts: Benjamin Kooijman, Jack Broek, Hilja ten Cate, Rianne Berendsen en Maaike Buning-Wolting.

Het bestuur van het jubilerende Ceres. Van links naar rechts: Benjamin Kooijman, Jack Broek, Hilja ten Cate, Rianne Berendsen en Maaike Buning-Wolting. Foto: Gerrit Boer Fotografie

De 150 leden van de landelijke rijvereniging (LR) Ceres en ponyclub Ceres vieren zaterdag feest vanwege het 75-jarig bestaan. Er staan verschillende activiteiten op het programma, zoals clinics, een kinderdorp, spijkerbroek hangen en een Amsterdamse avond.

Ceres heeft in de loop der jaren een prima naam opgebouwd als het gaat om het opleiden van ruiters en amazones, bij zowel het springen als de dressuur. Erelid Marc Houtzager, die in Londen met de Nederlandse ploeg zilver behaalde bij de Olympische Spelen, is de bekendste. Maar de namen van onder anderen Bert-Jan Zuidema, Marcel de Boer en Anouk Noordman klinken de liefhebber eveneens bekend in de oren.

Hoogtepunten

De leden kunnen wekelijks voor de dressuur- en springonderdelen terecht in de manege Veeningen, waar ze les krijgen van Anouk Noordman en Marcelle Hokse. De jubilerende vereniging kent jaarlijks enkele vaste activiteiten. Het groots opgezette concours en de clubdag in december zijn enkele hoogtepunten.

De jubileumdag begint zaterdagochtend vanaf 11 uur met een kinderdorp en een presentatie van de ponyclub. Daarna volgt een viertal bijzondere clinics door Annette Jauch, Anouk Noordman, Dagmar van ’t Land en Bert-Jan Zuidema. Een leuk onderdeel is ook het spijkerbroek hangen, in combinatie met een springwedstrijd.

Tussen half 7 en half 9 ’s avonds staat voor genodigden de receptie gepland, waarna het feest kan losbarsten met een Amsterdamse avond. Hierbij is iedereen van harte welkom. Tijdens de feestavond kunnen de aanwezigen ook nog eens in het bezit komen van aantrekkelijke prijzen, waaronder een clinic van Marc Houtzager en diverse vipkaarten voor internationale concoursen.