Kwiek wint na intense strijd en stijgt daarmee naar een verdiende derde plaats

Kwiek laat HVC na spannende strijd in het zand bijten. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De vrouwen van Kwiek speelden deze zondag weer eens een thuiswedstrijd. Deze keer tegen de dames van H.V.C. uit Barger-Compascuum. De dames hebben de uitwedstrijd bij de oranjehemden nipt verloren 31-29. Deze nederlaag en het feit dat winst een derde plek op de ranglijst betekende maakte Kwiek gebrand op de twee punten. Na een felle strijd waarbij Kwiek voor ieder punt streed, stond er 28-25 op het scorebord en was het doel behaald.

Scheidsrechter Holleboom stelde voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk de regels vast. Bijvoorbeeld geen commentaar, dit zou leiden tot een twee minuten straftijd. Dat Kwiek wilde winnen was duidelijk maar na het eerste fluitsignaal liet H.V.C ook zien dat zij niet voor niets in Hoogeveen zijn. Direct pakten zij een 0-2 voorsprong. Nienke Vrieling was de eerste in het blauw die kon scoren via de linkerhoek. Pas bij 6-6 kon Kwiek bijkomen, na een langere periode van achterstand. Zo schommelde de score wat heen en weer. Vaste kracht en misschien wel topscoorder Esmee Kolk zorgde voor de eerste kleine voorsprong bij 9-8. Bij 12-11 gebeurde het volgende: een twee minuten straf voor Kwiek. Normaal geen groot probleem alleen in ondertal kreeg Kwiek nogmaals twee minuten. Hierdoor stonden er naast de keepster nog maar vier veldspelers in het veld. Genoeg ruimte voor H.V.C. om te scoren. Gelukkig kon Kwiek de schade beperken. Na de laatste goal van Dyonne van Slochteren op de midden opbouw, kreeg H.V.C. na het eindsignaal nog een penalty. Deze werd gestopt door Daniëlle Bodegraven. De dames gingen rusten met 14-14.

Kwiek zet na gelijk opgaande strijd aan

De tweede helft vindt Kwiek soms moeilijk weer goed te starten. Daar was vandaag niets van te merken. Corine Bijl dook door de verdediging en liet de stand verder uiteenlopen (18-16). Marije Popping schoot strak en hard in de bovenhoeken, iets waar de kleinere keepster geen antwoord op had. Toch vond Kwiek het even lastig om de voorsprong te behouden. Via een strafworp maakte H.V.C. zelfs gelijk 21-21. Dat het een spannende pot was, daar werd niet over getwijfeld. Publiek leefde volledig mee met de wedstrijd. Kwiek zette nog een keer aan en kon verdedigend zelfs het verschil maken. Door de goede opstelling en het harde werken pakte Daniëlle Bodegraven ook de een na de andere bal. Tot de laatste minuut was het spannend wie de punten mee ging nemen. Uiteindelijk trok Kwiek de overwinning naar zich toe. Met een eindstand van 28-25 pakte Kwiek de punten en stijgen zij in het klassement naar een derde plek.

Nieuws

menu