Kwiek weer terug van weg geweest

Kwiek aanvallend sterk tegen SVWW. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De dames van Kwiek speelden dit weekend tegen SVWW. Na drie verloren wedstrijden was de maat wel vol, er moest gewonnen worden. Bij het eindsignaal kon er tevreden naar het scorebord gekeken worden. Met een 24-15 overwinning was de opdracht volbracht.

Kwiek startte goed met gelijk een break out van Linnet Popping. Kwiek kon makkelijk uitlopen tot 4-0, daarna kwam pas de openingstreffer van SVWW. De dames van Kwiek bleven op tempo spelen waardoor ze makkelijk uitliepen naar 6-2. Ook de dekking van Kwiek stond goed. Nienke Vrieling kon op een break out, mooi aangespeeld door keepster Daniëlle Bodegraven, de 8-4 binnen schieten. Daarna stopte Daniëlle Bodegraven ook nog een penalty! Na mooie schoten vanaf de opbouwrij door Marije Popping en Esmee Kolk konden de dames van Kwiek met een ruime voorsprong van 13-6 de rust in gaan.

Goed verdedigend werk

Kwiek kon het de tweede helft goed volhouden met goed verdedigingswerk van Marloes Oort op de hoek. Doordat de hoeken geen kansen meer kregen zakte SVWW terug naar een 4-2 aanvalsspel. Hier moest Kwiek wat aan wennen, maar de aanval bleef gelukkig goed gaan. Met een mooi doelpunt uit stand van Corine Bijl en fraaie hoekschoten van Melissa van de Graaf en Britt Kolk. Kwiek wist gemakkelijk de wedstrijd te winnen met een eindstand van 24-15. Coach Bert Popping kan terugkijken op een wedstrijd waarin goed werd samen gewerkt.

Nieuws

menu