Kwiek-vrouwen raken ongeslagen status kwijt

Corine Bijl in actie, maar het mocht niet baten, de ongeslagen status is verleden tijd.

Corine Bijl in actie, maar het mocht niet baten, de ongeslagen status is verleden tijd.

In Groningen incasseerden de handbaldames van Kwiek de eerste nederlaag van het seizoen. Uit bij V&S verloor de ploeg met 28-26 na een ruststand van 12-11. De nederlaag hadden de bezoekers grotendeels aan zichzelf te wijten.

Kwiek kwam moeizaam uit de startblokken en keek al snel tegen een 1-4 achterstand aan. De Hoogeveense formatie had in deze fase van de wedstrijd het vizier niet op scherp staan. Enkele uitgespeelde mogelijkheden werden helaas niet in treffers omgezet. Gaandeweg de 1e helft kwam Kwiek beter in haar spel en kon het verschil in score terug worden gebracht tot één doelpunt bij rust.

Tweede helft gaf hetzelfde beeld

Het spelbeeld en scoreverloop veranderde in de tweede helft nauwelijks. Kwiek bleef moeite houden de verdediging sluitend te houden V&S profiteerde optimaal door effectiefte blijven in de afronding. De Groningers liepen uit tot een verschil van vijf treffers (26-21) Kwiek bleef knokken voor een goed resultaat en kwam, ondanks de vele 2-minuten straffen en dito 7-meters tegen, knap terug tot 26-25. In de slotfase waren de dames van Kwiek net niet meer in staat de overwinning naar zich toe te trekken. Gezien de effectiviteit die de thuisploeg in aanvallend opzicht aan de dag wist te leggen mag die overwinning verdiend worden genoemd. Voor Kwiek is het zaak om niet te lang stil te blijven staan bij dit verlies en de draad weer op te pakken tegen de komende sterke tegenstanders.