Kwiek temt de tijgers uit Groningen door hoog tempo, goed samenspel en zonder spanning

Kwiek speelt de cirkel goed open om te scoren.

Kwiek speelt de cirkel goed open om te scoren. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De dames van Kwiek speelde dit weekend tegen de studentenverenging Cirkeltijgers uit Groningen. Kwiek kon helaas geen gebruiken maken van vier vaste speelsters wegens diverse redenen. Gelukkig waren er drie goede invalspeelsters beschikbaar van het tweede damesteam van Kwiek. De wedstrijd werd met 29-15 binnengehaald.

Kwiek startte meteen met een openingstreffer van Marije Popping en direct daarna ook nog een doelpunt vanuit een snelle tegen aanval van Nienke Vrieling. Iza Kikkert en Marjory Stroeve scoorden beide binnen vijf minuten hun eerste goal in dames 1. De Cirkeltijgers kwamen hierna een beetje terug doordat hun cirkel de ruimte goed kon vinden in de dekking van Kwiek. Gelukkig bleef Kwiek scherp en gefocust. Corine Bijl onderschepte een mooie bal waardoor zij op de break-out kon, Marloes Oort liep snel mee en kon via Corine Bijl de bal mooi in het doel schieten. In de aanval verloor Kwiek de focus waardoor er veel balverlies was. Dit leidde niet tot tegen doelpunten, omdat keepster Daniëlle Bodegraven een aantal mooie reddingen verrichtte. Door deze goede reddingen kreeg het team een boost en overliepen ze de Cirkeltijgers aan het einde van de eerste helft. De dames gingen de rust in met 15-6.

Goed samenspel

De dames startten de tweede helft op mooi tempo, Britt Kolk kon vanuit een snelle aanval de keepster van de Cirkeltijgers verassen met een lobje. De cirkeltijgers kreeg hierna meerdere penalty’s omdat de dames van Kwiek soms net een stapje te laat waren, maar door de goede voorsprong van de dames leidde dit geen moment tot echte spanning. Nienke Vrieling kon op de cirkel hele mooie gaten trekken waardoor zijzelf en Corine Bijl tot scoren konden komen. Ook Iza Kikkert, Marloes Oort als Britt Kolk maakten nog mooie doelpunten vanuit de hoeken. Kwiek heeft dankzij de goede invalbeurten en het goede samenspel de wedstrijd kunnen winnen met een overtuigende eindstand van 29-15. Volgende week spelen beide damesteams uit in Borger.