Kwiek knalt naar dikke winst in de laatste competitiewedstrijd van dit indoorseizoen, ook voor trainer Bert Popping was dit de laatste wedstrijd als coach

Bert Popping geeft de laatste speltechnische aanwijzingen.

Bert Popping geeft de laatste speltechnische aanwijzingen. Foto: Kwiek

De laatste competitiewedstrijd werd door Kwiek op 16 april 2023 gespeeld tegen de dames van SVBO Emmen. Voor onze Bert Popping was dit ook de laatste competitiewedstrijd als handbaltrainer/coach. Bert blijft nog coach in de bekercompetitie en in het beachseizoen maar zal volgend jaar niet meer in de zaal als trainer/coach actief zijn.

SVBO bleek in Emmen al een lastige tegenstander te zijn omdat zij snel spelen en met een goede lading hars. Nienke Vrieling schoot uit de startblokken vanaf de cirkel met de openingstreffer voor Kwiek. Vervolgens lag het tempo bij beide teams hoog. Tot 5-5 hield men elkaar in evenwicht. Toen kon Kwiek de voorsprong pas echt behouden: via Esmee Kolk en Corine Bijl werd de afstand vergroot naar 10-6. Vanaf deze score kwam Kwiek de gehele wedstrijd niet meer in gevaar. Marije Popping knalde vanaf het midden keihard in de kruising toen werd het verschil al zes punten. Dames gingen rusten met 16-10. Aanvallend knalde de dames en lieten zij hun beste spel zien.

Alle Kwiek-speelsters scoren

In de tweede helft bleef Kwiek maar scoren. Marloes Oort scoorde de 20-12 op de rechterhoek. Kwiek speelde in een heel hoog tempo waar SVBO niet bij kon aansluiten. Britt Kolk scoorde een break, maar ook Dyonne van Slochteren scoorde de vijfentwintigste treffer via een break. De score was toen 25-12. Ook keepster Daniëlle Bodegraven hield bal na bal uit het doel en stond heel sterk te keepen. Uiteindelijk scoorde iedereen van Kwiek. Melissa van der Graaf maakte het op een na laatste punt. Uiteindelijk won Kwiek met 35-20. Kwiek is na de competitie nog actief in de beker. Op 11 mei speelt dames 1 de eerste bekerwedstrijd uit tegen Hurry up DS2. Na de bekerwedstrijden spelen de handbalster onder de naam Nea Omada verder in het zand en gaan proberen een plek op het NK te bemachtigen.