Kwiek kan na rust niet blijven plakken

Het eerste team van Kwiek.

Het eerste team van Kwiek.

De dames van Kwiek speelden dit weekend uit tegen HVC. HVC is een bekende van Kwiek en de eerdere wedstrijden waren spannend maar vaak in het voordeel van Kwiek. Het beloofde weer een spannende pot te worden en met een stand van 31-29 kwam die verwachting ook uit.

In Emmer-Compascuum spelen de dames met hars wat Kwiek niet gewend is. Dyonne van Slochteren opende via de cirkel de score van de wedstrijd. Esmee Kolk kon vanaf de rechteropbouw met een snelle aanval ook het doel vinden. HVC bleef daarentegen ook goed bij tot een stand van 6-6. Via Melissa van de Graaf liepen de Hoogeveense uit naar 6-10, zij scoorde gemakkelijk vanaf de linkerhoek. De dames van HVC lieten de hoofden niet hangen en bleven geloven in een positief resultaat. Kwiek daarentegen was wat twijfelachtig, mede door de harsbal. Hierdoor werden ook onnodige aanspeel fouten gemaakt. De oranjehemden maakten hier gretig gebruik van door sneller om te schakelen. De ruststand was 12-15 nog in het voordeel van Kwiek.

Kwiek kan voorsprong niet vasthouden

Na de rust kon Kwiek de kleine voorsprong nog maar even behouden. Via de cirkel werd er nog gescoord en hoekspeelster Marloes Oort lukte het ook om te scoren, tussenstand 14-18. HVC zette een tandje bij terwijl Kwiek zich vooral verdedigend liet overrompelen. Al snel kwam HVC op gelijke hoogte, 18-18. Kwiek wist het doel niet meer te vinden, HVC daarentegen scoorde er lustig op los. Voordal de middenopbouwster van de tegenstander kreeg alle ruimte om aan te leggen en hard te scoren. HVC liep verder en verder uit en Kwiek leek verloren. 29-23 was ondertussen de tussenstand. Toch kon Kwiek nog ergens een vaatje vinden waaruit getapt kon worden en het scoren begon weer. Via de linkerhoek en rechteropbouw, Corine Bijl begon de motor weer te lopen. Helaas zat de tijd niet mee voor de dames uit Hoogeveen en konden zij niet op tijd het gat dichten. Er werd verloren met 31-29. Verdedigend was het ondermaats en daar moet op getraind worden. Daar heeft Kwiek alle tijd voor, want zij zijn komende zondag vrij. Dames 2 speelt volgend weekend wel in eigen huis tegen de dames van Beilen.