Kwiek goed van start maar kan punten niet behouden

Kwiek kwam in de eerste helft tegen VAKO makkelijk tot scoren.

Kwiek kwam in de eerste helft tegen VAKO makkelijk tot scoren. Foto: Andre Weima Fotografie

De dames van Kwiek speelden dit weekend tegen de dames uit Vries, V.A.K.O. Het beloofde van te voren een spannende wedstrijd te worden.

Kwiek begon uitstekend via de cirkel en uit de opbouwrij werd makkelijk gescoord. Melissa de Graaf kon vanuit de hoek scoren, waardoor Kwiek 2-1 voor kon komen. V.A.K.O. wist daarentegen ook makkelijk het doel van Kwiek te vinden. Vooral de opbouwspeelsters konden zonder veel moeite door de verdediging van Kwiek lopen. Tot 8-8 bleef de wedstrijd gelijk opgaan, daarna kon Kwiek afstand nemen van V.A.K.O. via Esmee Kolk. De breakout werd door keepster Daniëlle Bodegraven prachtig aangespeeld, waardoor Esmee Kolk in scorende positie kwam. Kwiek bleef soepel scoren vanaf alle posities. Alle opbouwposities van Kwiek konden makkelijk het doel vinden. Corine Bijl kon twee keer eenvoudig omhoog komen en scoorde zo beide keren hoog in de kruising. Ruststand was 18-15 in het voordeel van Kwiek. Beide teams waren erg gewaagd aan elkaar. In de rust kreeg Kwiek een duidelijke opdracht, eerder uitstappen op de aanvallende opbouwspeelsters. Deze speelsters konden in de eerste helft te makkelijk scoren.

Het vuur was verdwenen

Helaas was Kwiek het vuur van de eerste helft kwijt. De dames uit Vries stonden binnen enkele minuten weer op gelijke hoogte met Kwiek. Vooral via de linker opbouw kwam V.A.K.O. makkelijk tot scoren. Tot 19-19 bleef de wedstrijd nog gelijk op gaan. Kwiek kwam helaas op achterstand door de snel scorende dames in de opbouwrij van V.A.K.O. Kwiek was niet scherp genoeg, waardoor zij te laat of niet konden ingrijpen in de verdediging. Aanvallend werd Kwiek te gehaast. De achterstand maakte dat Kwiek te snel wilde afronden. De vrouwen uit Hoogeveen leden onnodig balverlies in de aanval. Dit kwam in de eerste helft nauwelijks voor. Linnet Popping kwam nog wel in scorende positie, maar helaas liep bij een stand van 21-23 Vries uit. Verder dan 5 punten verschil is het niet gekomen. Kwiek kon nog wat terug doen via Esmee Kolk op de linker opbouw en benutte penalty’s door Linnet Popping. Dit maakte de eindstand op 26-29. De dames hebben een prachtige eerste helft laten zien maar konden in de tweede helft dit niveau niet doorzetten. Volgende week pakken de dames de draad weer op. Dan spelen zij in eigen huis tegen F.H.C om 11:20 uur.