Korfballers Elko uit Elim winnen ruim van Vakgericht

Elko, hier in actie tegen SDO, won ruim van Vakgericht. Foto archief André Weima

Voor de Elkoërs stond dit weekend het achtste speelweekend van de zaalcompetitie op het programma. Dit was ook de start van het tweede deel van dit seizoen. Tegenstander deze wedstrijd was Vakgericht in Enschede. Elko wist deze wedstrijd te winnen met een stand van 10-23.

Elko startte deze zaterdag in dezelfde opstelling als vorige week, namelijk met in de aanval Hendri Kerssies, Jesse Everaerts, Romy Pieters en Esther Jans. In de verdediging startten: Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. Ondanks de eerste ontmoeting is deze studentenvereniging nog altijd een onbekende club voor Elko. Om voor de winst te willen gaan moesten het team direct volle bak.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd hen dan ook duidelijk door het coach duo Henry Bijl en Henk Wachtmeester verteld dat deze ploeg niet onderschat moest worden en dat er serieus en geconcentreerd spel noodzakelijk was. Aanvallend de juiste kansen zoeken en verdedigend er vol bovenop zitten. Na het startfluitsignaal was Elko de ploeg die het scherpst begon en kwam na verschillende aanvallen op een mooie voorsprong met 0-2 door het benutten van twee strafworpen. Vakgericht wist één goaltje mee te pikken, maar al snel liep Elko uit naar een stand van 1-6. Er werd, door beide ploegen vervolgens goed verdedigd en mooie aanvallen gecreëerd waardoor er zes goals om en om gescoord werden. Elko ging met een mooie voorsprong van vijf doelpunten de kleedkamer binnen. De stand was op dat moment 4-9.

Druk blijven geven

In het begin van de tweede helft had Elko de verdediging goed op orde en kon het aanvalsvak mooie kansen creëren. Elko wist een gat te slaan naar 5-14. Af en toe zette Vakgericht mooie aanvallen op, waardoor ze nog wat goals konden meepakken, maar echt spannend voor Elko werd het niet meer. Diep in de tweede helft werden Cecile Uiterwijk Winkel en Jelmer Dijkslag in het veld gebracht om nieuwe energie in het team te brengen. Een mooi debuut voor Cecile wat ze uitstekend gedaan heeft. Beide spelers creëerden nog mooie kansen en stonden verdedigend op de juiste plek.

Scores

De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten met een eindstand van 10-23. Scores deze wedstrijd kwamen van: Hendri Kerssies, Stefan Smit en Esther Jans (allen 5x), Mila Wachtmeester en Jesse Everaarts (beide 3x), Papien Schonewille en Romy Pieters (beiden 1x). Volgende week speelt Elko speelt om 15.20 uur een thuiswedstrijd in sporthal de Brug in Elim.

Nieuws

menu