Koen Wilting en Sep van der Poll winnen in Borger

Sepp van der Poll op de hoogste trede in Borger. Eigen foto

Koen Wilting en Sep van der Poll van judovereniging Koizumi uit Nieuwlande en Dalerpeel hebben zaterdag hun gewichtsklasse gewonnen tijdens het 45ste hunebedtoernooi in Borger.

Koen Wilting werd kampioen in de gewichtsklasse tot 45 kg in het opstaptoernooi. Met een poule van maar liefst acht judoka’s die de strijd met elkaar aan ging waaronder ook clubgenoten Tim Zuidema en Daan Benjamins die ook in deze poule zaten. Het waren spannende gespeelde wedstrijden waarbij Tim Zuidema een derde plaats mee nam naar huis en Daan Benjamins een 4e plaats.

Ook voor Sep van der Poll was het weer een dag met goud. Hij won al zijn wedstrijden en beklom de hoogste trede in de gewichtsklasse tot 48 kg. In de gewichtsklasse tot 61 kg kwam Thijs Bos ook in actie. Bos was erg goed bezig en won maar liefst vier wedstrijden met Ippon, helaas was een wedstrijd waar hij zijn meerdere moest herkennen maar tevreden naar huis kon met een mooie tweede plaats. Mark Benjamins werd derde in de gewichtsklasse tot 73 kg.

Voor Renske Eijsink uit Dalerveen was er tot 15 jaar geen poule en werd er daarom besloten om in de tot 18 jaar mee te doen tot 75 kg op een voorbereiding voor 5 november Nederlandse kampioenschappen tot 15 jaar dat in Hoogeveen gaat plaatsvinden.

Eisink nam na een paar pittige partijen een derde plaats mee naar huis.

Nieuws

menu