Knol en Steenbergen winnen sjoeltoernooi HZVV

Staand van links naar rechts: Lia Steenbergen, Bert Eising, Jacko Postuma, Henk Knol. Voorste rij vlnr: Albertje Tigelaar en Bertha Kok. Foto: Marcel Kat

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, worden de activiteiten bij HZVV ook weer opgepakt. Vrijdag 25 februari werd de vierde editie van het sjoeltoernooi van HZVV in de kantine gehouden.

De populariteit stijgt enorm, want van de 52 deelnemende sjoelers en sjoelsters namen er maar liefst twintig nieuwe deelnemers deel. Lia Steenbergen won bij de dames en Henk Knol bij de heren.

Veel leden van HZVV stonden sinds de lockdown weer te popelen gezamenlijk iets te kunnen doen. Het sjoeltoernooi was één van de eerste evenementen van de zaterdag voetbalvereniging. Het toernooi verbond jong en oud. Zodra het oeroude spel gespeeld werd, kwam het competitieve in de mens naar boven. Er is gestreden voor ieder punt, dat veel fanatieke gezichten tijdens het sjoelen opleverde. Regelmatig vloog er een sjoelsteen door de lucht en moesten deelnemers dekking zoeken.

Koppositie prijsgeven

Bert Eising ging de hele avond aan kop, maar moest de koppositie in de laatste twee ronden alsnog prijsgeven aan de winnaar Henk Knol. Knol won ook de eerste twee edities, maar kwam in 2020 een punt te kort voor prolongatie. De succesvolle voetballende sjoeler sleepte dit jaar de titel weer in de wacht.

Eindstand

Dames: 1. Lia Steenbergen, 847 punten. 2. Albertje Tigelaar, 835. 3. Bertha Kok, 830.

Heren: 1. Henk Knol, 912. 2. Bert Eising, 908. 3. Jacko Postuma, 902.

De poedelprijs en laagste worp: Ilse Willems: 37. De hoogste worp was van Henk Koster: 134.

Nieuws

menu