Kleine nederlaag VVAK

VVAK snoept de bal af van Bas Flobbe. Foto: FOTO:SIEB VAN DER LAAN

Na het feestweekend van VVAK een uitwedstrijd tegen Steenwijker Boys. De aanvangstijd van 17.00 uur werd een half uur later omdat het kunstgrasveld nog bezet was. De ruststand was in het voordeel van VVAK, 0-1. Na negentig minuten stond er 2-1 stand op het scorebord in het voordeel van Steenwijker Boys.

SteenwijkerBoys, de nummer 4 van de ranglijst tegen de nummer 8 VVAK. De eerste twintig minuten waren duidelijk voor de Boys. De verdediging van VVAK en keeper Tim Stille hielden keurig stand. Een mooie aanval van VVAK zijde leverde maar liefst 3 corners op die niets opleverden. In de drieëntwintigste minuut kwam VVAK onverwacht op voorsprong. Een prima aanval via Erik Sieders en Dyon Bruins werd door de goed meegekomen Robbin Zomer uitstekend achter de doelman van Steenwijker Boys geschoten. In het laatste kwartier van de eerste helft had VVAK de voorsprong moeten uitbreiden maar de spitsen van VVAK hadden het vizier niet op scherp staan. De thee werd dan ook opgezocht met 0-1 stand voor de bezoekers.


Bij aanvang van de tweede helft was Remco Benjamins vervangen door Mathijs Drent. Steenwijker Boys wilde zo snel mogelijk de achterstand gelijk trekken en VVAK moest zich beperken tot verdedigen. Sporadisch een uitval van VVAK zijde. Een goed genomen corner van Dyon Bruins werd door Peter van de Vegt over gekopt. In de 64e minuut kwam Steenwijker Boys op gelijke hoogte door een vermeend buitenspel doelpunt van Jordy Blijhof die de bal over keeper Tim Stille wist te lepelen. Kort hierna had Erik Sieders de 1-2 op zijn slof na een goede voorzet van Joran Botter, echter Sieders schot ging net naast de goal. In de slotfase werd de druk door de thuisploeg opgevoerd en met name Bas Flobbe was een plaag voor de VVAK verdediging. In de 86e minuut was het Tim Grasmeijer die Tim Stille het nakijken gaf en de winnende treffer scoorde. Over de gehele wedstrijd genomen een verdiende 2-1 overwinning voor Steenwijker Boys.

Nieuws

menu