Kaili Su redt punt voor dames Hollandscheveld

Hollandscheveld en Meppel/Alcides scoren geen van beiden.

Hollandscheveld en Meppel/Alcides scoren geen van beiden. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na twee wedstrijden met ruime cijfers te hebben gewonnen was het vertrouwen in de Hollandscheveldse groep toegenomen. De tegenstander, FC Meppel/Alcides, dat op bezoek kwam kent een minder goede reeks. Na een gelijk opgaande wedstrijd stond er een terecht gelijkspel op het scorebord (0-0).

De afgelopen vier wedstrijden wist Meppel/Alcides maar 1 punt bij elkaar te sprokkelen en enkel de openingswedstrijd van het seizoen wisten zij winnend af te sluiten. Op voorhand leek Hollandscheveld daarom ook de betere papieren te hebben om de drie punten thuis te houden. Echter moesten de Oranje-Zwarte dames de ploeg uit Meppel niet onderschatten. De Meppeler dames weten namelijk regelmatig goed te presteren tegen Hollandscheveld. Vorig seizoen stapte Meppel twee maal als winnaar van het veld. Aan de ploeg van Henry Strijker daarom de taak om dat ditmaal te voorkomen.

Het duurde even voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Hollandscheveld had moeite de bal in de ploeg te houden en Meppel wist nog niet heel goed om te gaan met het zwakke spel van de thuisploeg. Toch zorgde dit er voor dat Meppel in aanvallend opzicht de betere van beide ploegen was. Ondanks dat Hollandscheveld niet goed speelde, stond het in verdedigend opzicht wel goed. Met name Marion Nijeveen wist veel gaten dicht te lopen en als het al wat moeilijker werd, dan stond Keepster Kaili Su goed op te letten. Gedurende de wedstrijd ontpopte Kaili zich tot de ‘man of the match’.

Geen treffer door buitenspel

In beide helften heeft Kaili zeker acht keer weten te voorkomen dat Meppel op voorsprong kwam. Hollandscheveld zelf was eenmaal trefzeker. Maar zag het doelpunt van Sabrina van Nuil afgekeurd worden wegens buitenspel. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Hollandscheveld weer een beetje aan het voetbal van de afgelopen weken toe. Vanaf dat moment kwamen er ook wat meer kansen voor Hollandscheveld om te scoren. Maar na 90 minuten spelen moesten beide ploegen ook concluderen dat een gelijkspel voor beide ploegen een terechte uitslag was. Hoewel een doelpuntloos gelijkspel geen verlies is, zal er toch niet tevreden worden teruggekeken op deze wedstrijd.

Rentree Charetha Okken

Het meest bijzondere van deze wedstrijd was de rentree van Charetha Okken in het eerste damesteam van Hollandscheveld. De voormalig keepster van Eredivisieclub Heerenveen verruilde zo’n zes jaar geleden Hollandschevel voor SV Meppen in Duitsland, maar keerde onlangs terug bij Hollandscheveld om 7x7 voetbal te spelen. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en Charetha vroeg of ze met het eerste mee mocht trainen, dit resulteerde dus in haar rentree in het eerste. Of dit een definitief rentree is zal moeten blijken, ze zal voornamelijk 7x7 blijven voetballen, maar wellicht zien we haar dus vaker in actie dit seizoen.