Jurgen Lucas gaat Thrianta aan het einde van het seizoen verlaten

Jurgen Lucas. Foto: Eigen foto

Jurgen Lucas, hoofdtrainer van Thrianta, heeft afgelopen maandag aangeven na dit seizoen te stoppen als trainer bij de selectie van de Hoogeveense korfbaltrots.

Reden voor het vertrek is dat Lucas zelf weer gaat spelen bij zijn oude club Kios uit Ruinerwold. Want zowel het bestuur als de spelersgroep had nog graag met hem doorgegaan.

Lucas over zijn vertrek: „Ondanks dat ik het heel erg naar mijn zin had bij Thrianta maak ik nu toch de keuze om weer zelf te gaan korfballen. Dit omdat ik nu nog de leeftijd heb om te kunnen spelen. Dit ga ik hopelijk met plezier in de selectie van Kios Ruinerwold doen. Ik ben dankbaar dat ik de afgelopen twee jaar de kans heb gekregen om te werken met een enthousiaste en jonge groep spelers. Helaas is er door de coronamaatregelen weinig competitie gespeeld. Gelukkig kunnen we met de huidige versoepelingen toch nog een kleine zaalcompetitie spelen. Hier kijk ik dan ook erg naar uit.”

Jammer

Het bestuur van Thrianta snapt de keuze van Lucas, maar vindt het jammer omdat de groep zeer enthousiast is over de jonge trainer. Ze hebben er alle vertrouwen in dat er de komende periode nog mooie resultaten gehaald zullen worden. Voor volgend seizoen zal Thrianta op zoek gaan naar een vervanger.

Nieuws

menu