Judoka's van BSV Anbergen kwamen in actie in Gramsbergen, maar ook in het Engelse Sheffield en niet zonder succes

Eerste plaats Django Botter, 2e Sven Koops en 4e plek helemaal rechts Niels Eefting. BSV Anbergen

BSV Anbergen had afgelopen weekend meerdere judoka’s die deelnamen aan toernooien. Een eerste groep hoefde niet al te ver weg voor deelname aan het toernooi Hadagei in Gramsbergen. ....moest iets verder, naar het Engelse Sheffiel om in actie te komen.

Een zestal judoka’s waren zaterdag actief in Gramsbergen bij het judotoernooi Haragei. Een mooi toernooi voor beginnende en ervaren judoka’s. De judoka’s hebben mooi en goed judo laten zien deze dag en daar horen ook mooie resultaten bij. Alle judoka’s van BSV Anbergen behaalden een plaats in de top drie van hun categorie: Kyan Groote uit Hoogeveen werd eerste, Django Botter behaalde ook een eerste plek, Sven Koops werd tweede en Niels Eefting behaalde een gedeelde vierde plaats. Ook Mido Schuller werd derde in zijn categorie. Deze vier judoka’s zijn allemaal woonachtig in Hollandscheveld. Milan Smink uit Nieuweroord is tweede geworden. Trainer Ingmar kan weer terugkijken op een geslaagd toernooi en de judoka’s weer voorbereiden voor het volgende toernooi over twee weken in Beilen.

Lars van der Veen actief bij team judotoernooi in Sheffield

Lars van der Veen zocht het iets verder weg met zijn deelname aan het jaarlijkse USIST team toernooi in Sheffield. Hij deed dit jaar mee samen met GSVB de Mattekloppers uit Groningen. De voorrondes werden makkelijk overleefd door de Noordelingen. Alle wedstrijden werden met 6-0 of 5-1 gewonnen. De halve finale moest gevochten worden tegen het team Aachen. Ook dit gevecht werd met 5-1 gewonnen. De finale werd gevochten tegen het team uit Nijmegen. Als zwaargewicht moest Lars als laatste vechten. Het stond toen 2-1 wat betekende dat hij gelijk moest spelen of winnen. Na een spannende partij gooide Lars zijn tegenstander met ippon van de mat. Dit maakte de stand 3-1 en zo werden De Mattekloppers kampioen. Dit werd in de avond uitgebreid gevierd. Een zeer geslaagd en leerzaam toernooi voor Lars in Sheffield.

Nieuws

menu