Joran en Melissa Weggemans zijn opnieuw Nederlands kampioen ballroomdansen. Binnen een maand wint Hoogeveens dansduo twee Nederlandse titels

Binnen een maand is het succesvolle Hoogeveense dansduo, broer en zus Joran en Melissa Weggemans, twee keer Nederlands kampioen ballroomdansen geworden. Na het Nederlands kampioenschap van de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB) in mei in Steenwijk, werden Joran en Melissa afgelopen weekend opnieuw Nederlands kampioen in Assen, maar dan van de dansbond World Dance Council (WDC).

Joran en Melissa Weggemans.

Joran en Melissa Weggemans. Foto: Rob Ronda

Het dansduo werd Nederlands kampioen ballroomdansen onder 19 jaar, maar ook in de categorie onder 21 jaar. Het was de eerste keer dat zij de Nederlandse titel in de categorie onder 21 jaar behaalden. Tijdens het vorige NK werd de tweede plaats behaald. Voor Joran (16) en Melissa (15) Weggemans werd de titelstrijd in Assen een ware slijtageslag. Het duo danste zowel op zaterdag in de categorie tot 35 jaar en zondag het Nederlands kampioenschap ballroom onder 19 jaar en onder 21 jaar.

Nieuws

menu