Jeugdteams Hoogeveense Lawn Tennis Club kampioen

Team Groen 10 tot en met 12 jaar. Van links naar rechts: Hugo ten Heuvel, Mik Zanders, Jaap Uiterwijk Winkel voorzitter, Maurits van Regteren, Roan van der Sleen, trainer Jan Jaap Uiterwijk Winkel, Fleur Gombert en Babs Kalf (Joost van Slogteren ontbreekt op de foto).

Team Groen 10 tot en met 12 jaar. Van links naar rechts: Hugo ten Heuvel, Mik Zanders, Jaap Uiterwijk Winkel voorzitter, Maurits van Regteren, Roan van der Sleen, trainer Jan Jaap Uiterwijk Winkel, Fleur Gombert en Babs Kalf (Joost van Slogteren ontbreekt op de foto). Foto: Jaap Uiterwijk Winkel

Op succesvolle wijze zijn twee jeugdteams van HLTC kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. Het gaat om het eerste jeugdteam. Zij speelden in de tweede klasse geel 13 tot en met 17 jaar. Het was een spannende strijd. De nummers één en twee stonden bij aanvang van de laatste competitiewedstrijd nog gelijk. Het team wist uiteindelijk met de winst ervandoor te gaan.

Het andere kampioensteam speelde in klasse groen 10 tot en met 12 jaar. Ook dit team moest tot het laatste moment de concentratie erbij houden. Het jeugdteam van trainer Jan Jaap Uiterwijk Winkel onder 13 jaar speelde met zogenaamde ‘groene’ ballen. In de tennissport krijgen kinderen in alle categorieën een verschillende hardheid van de tennisballen. Coördinatie en techniek wordt hiermee beter geoefend. Tegelijkertijd wordt de sport eerder toegankelijk voor jeugdspelers.

Beide teams werden afgelopen vrijdag feestelijk gehuldigd. De kersverse voorzitter Jaap Uiterwijk Winkel was supertrots op de spelers en sprak uit dat HLTC een club wil zijn waar jeugdige tennissers ruimte en aandacht kunnen krijgen om deze mooie sport te kunnen beoefenen. Het tennis in Nederland zit weer een beetje in de lift met goede tennisspelers die als voorbeeld kunnen fungeren.