Jan ten Cate scoort ‘Doelpunt van het jaar’ bij VV Hoogeveen

Jan ten Cate met Rob Klooster en Gerjo Stegeman van Hoogeveen TV. Henk Snijders

Jan ten Cate heeft de verkiezing ‘Doelpunt van het jaar’ van VV Hoogeveen gewonnen. De winnaar werd kerstavond tijdens een speciale uitzending van Hoogeveen TV bekendgemaakt.

De 19-jarige aanvaller is de opvolger van Kjelt Engbers die de prijs in 2020 won.

Hoogeveen TV organiseerde vrijdagavond weer een amusementsavond. Zo was er een quiz en konden er prachtige prijzen worden gewonnen tijdens een Rad van Avontuur. Het werd net als de vorige online-activiteiten een groot succes.

Deelnemers die een lot hadden gekocht konden hun stem uitbrengen. Jan ten Cate kreeg 53 stemmen. Hij bleef daarmee de nummer twee Marcel Linthorst ruim voor. De routinier scoorde op 4 december de laatste treffer van de 1e seizoenshelft en kreeg daarvoor 27 stemmen. Joost Screever van Hoogeveen zondag eindigde als derde.

Bewuste actie

Het winnende doelpunt werd gemaakt tijdens de wedstrijd Hoogeveen zaterdag – Fit Boys bij een 5-0 stand. Ten Cate scoorde met de hak achter het standbeen langs. Geen toevalstreffer. „Het was een bewuste actie. Hij kwam precies achter mij en de stand, we stonden ruim voor, hielp natuurlijk ook wel mee.”

Met het vertrouwen van de talentvolle aanvaller was al niets mis. „Ik bleef nu een aantal wedstrijden in de basis staan en pikte mijn goaltjes mee. Ik heb nu een vrije rol en dat vind ik prettig. Ik hoop dat straks te kunnen voortzetten. Deze prijs is een mooie stimulans.”

Nieuws

menu