Jacob Melissen uit Pesse wint titel Paardensportman van het Jaar. 'Liefhebber met grote mond en klein hart'

Jacob Melissen verkozen tot Paardensportman van het Jaar. Foto: Remco Veurink

Jacob Melissen is uitgeroepen tot Paardensportman van het Jaar 2022. De inwoner van Pesse kreeg de prijs vrijdagavond uitgereikt tijdens The Dutch Masters in Den Bosch.

„Jacob Melissen is een paardenman in hart en nieren. Hij kreeg zijn liefde voor het paard én het vak van huis uit mee”, zo valt te lezen op de website van het paardensportevenement.

Melissen is sportmedewerker van Dagblad van het Noorden . Hij staat bekend om zijn werk als fotojournalist, maar heeft tevens een encyclopedische kennis van de paardensport en schreef vele hippische artikelen. Zijn foto-archief droeg hij onlangs over aan het Drents Archief.

Maar de Pessenaar is ook vermaard om zijn kritische houding. ,,Zo leidde zijn teleurstelling over het Nederlands springteam op het WK in 2000 tot de oprichting van het Springpaarden Fonds Nederland in 2006”, aldus de organisatie van The Dutch Masters.

‘Jacob kan je 24 uur per dag bellen’

Emile Hendrix, George de Jong en Beilenaar Adelinde Cornelissen omschrijven hem als iemand met soms een grote mond en een klein hart. ,,Hij is een liefhebber, een beetje eigenwijs en een innovatief man die schrijft vanuit zijn hart.”

Fotograaf Remco Veurink: ,,Hij heeft een ongezouten mening, maar is ook een zeer aimabel mens. Iemand die je – als je in de problemen zit - 24 uur per dag kunt bellen. En hij heeft zich altijd belangeloos ingezet voor de sport.”

Nieuws

menu