In voorronde bekertoernooi vallen de beslissingen

Noordscheschut wil de eerste punten pakken in het thuisduel tegen Genemuiden. Koploper Hoogeveen lijkt thuis tegen SJC opnieuw winstkansen te hebben. HZVV staat voor een loodzware opgave in de uitwedstrijd bij Swift. In de voorronde van het bekertoernooi wordt duidelijk wie zich plaatst voor de knock-outfase.

Noordscheschut hier op een archieffoto tegen Buitenpost

Noordscheschut hier op een archieffoto tegen Buitenpost Foto: André Weima

Competitie zaterdag: Hoofdklasse B:

Noordscheschut wacht na drie nederlagen nog steeds op de eerste punten. Die moeten gehaald worden in het thuisduel tegen nummer zes Genemuiden. De gasten begonnen moeizaam met een nederlaag tegen Volendam, maar revancheerden zich door twee keer te winnen. Beide ploegen troffen elkaar nooit eerder voor de competitie. Vijftien jaar geleden speelden beide voor de beker tegen elkaar. Een lastige opgave voor Noordscheschut, dat vooraf met een punt tevreden zal zijn. HZVV kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Flevo Boys en gaat op bezoek bij Swift in Amsterdam. In het seizoen 2019/2020 troffen beide elkaar voor het eerst en ook voor het laatst. HZVV won met 2-3. Swift verloor met 2-3 van Genemuiden en speelde knap 3-3 tegen Eemdijk. HZVV is nog zoekende naar de goede vorm en zal zich vasthouden aan het vorige duel in Amsterdam, waar HZVV een van haar beste wedstrijden speelde. Een zege zou zeer welkom zijn om richting het linker rijtje te kunnen gaan.

Competitie zondag: Hoofdklasse A:

Hoogeveen kent een uitstekende seizoenstart met drie zeges. Zondag komt nummer dertien SJC uit Noordwijk op bezoek. SJC begon moeizaam met een punt uit twee duels. Zondag werd met 2-6 van TOGB verloren. SJC speelt sinds 2016 pas in de Hoofdklasse. In 2019 won Hoogeveen in Noordwijk met 1-2. Gezien de huidige vorm van beide clubs lijkt Hoogeveen de beste papieren te hebben.

Bekervoetbal zaterdag:

Poule 152: In deze poule gaan de eerste twee naar de knock-outfase en dus zijn er nog volop kansen voor De Weide. De ploeg van Marcel Smid heeft drie punten en gaat op bezoek bij zondag tweedeklasser Beilen dat na twee nederlagen uitgeschakeld is. De Weide heeft bij winst een goede kans, maar een gelijkspel zou ook kunnen, maar dan zal EMMS van Rolder Boys moeten verliezen. Het beste dat De Weide kan doen is winnen en die kans is heel groot gezien de vorm van Beilen.

Poule 135: Elim heeft na twee gewonnen bekerduels de knock-outfase al gehaald en dat is een prestatie van formaat. Elim ontvangt zaterdag om 17.00 uur zondag tweedeklasser Dalen, dat al uitgeschakeld is. In 2016 speelden beide als enige keer tegen elkaar en toen won Elim met 0-4. De ploeg van trainer Erwin Sikkes heeft veel vertrouwen getankt en met de bekende wilskracht is de ploeg nu favoriet.
Poule 337: VCG en SCN hebben beide twee bekerduels gewonnen en in een onderling duel maken deze ploegen uit wie van de twee verder gaat bekeren. VCG heeft door de 1-8 zege op Angelslo een beter doelsaldo en heeft genoeg aan een gelijkspel. SCN zal moeten winnen. Twee keer troffen beide elkaar en twee keer won VCG. Het belooft een spannend treffen te worden.
Poule 339: Hoogeveen zaterdag kan een plaats in de knock-outfase haast niet meer ontgaan of er moeten hele gekke dingen gebeuren. Hoogeveen heeft zes punten en achtervolger DKB drie. Hoogeveen heeft aan een gelijkspel bij Beilen genoeg, maar bij verlies telt het doelsaldo van DKB dat flink moet uithalen tegen Nieuw Balinge. De roodwitten verloren twee bekerduels en troffen DKB drie keer eerder. Het won één keer en dat was in het seizoen 1959/1960.
Poule 342: In deze poule is het nog bijzonder spannend. ZZVV en Rouveen hebben beide vier punten. ZZVV ontvangt Tiendeveen dat al uitgeschakeld is. Als ZZVV wint, mag het hopen dat MSC Rouveen verrast. Wint Rouveen, dan beslist het doelsaldo en Rouveen heeft een doelpunt meer. Een spannende ontknoping.
Poule 443: VVAK ontvangt zaterdag derdeklasser SVN ’69 uit Nijeveen. Beide clubs zijn al uitgeschakeld en het gaat in deze poule tussen Tonego en Bargeres. VVAK zal zo vlak voor de competitie voor een verrassing willen zorgen tegen favoriet SVN.
Poule 606: Hollandscheveld doet het uitstekend met twee zeges en gaat aan kop met zes punten. Olympia ’28 en Vitesse ’63 volgen met elk drie punten. Hollandscheveld heeft in het thuisduel met Vitesse ’63 genoeg aan een gelijkspel. De ploeg oefende dinsdag thuis tegen Bergentheim en speelde 0-0. Hollandscheveld en Vitesse troffen elkaar al elf keer en Hollandscheveld won tien keer.

Bekervoetbal zondag:

Poule 129: Pesse leed twee ruime nederlagen en speelt haar laatste bekerwedstrijd van dit seizoen bij zondag tweedeklasser Valthermond. Pesse kan dit duel gebruiken als voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd van een week later. Vorig seizoen troffen beide elkaar ook al voor de beker en toen verloor Pesse met 1-0. In 2015 won Valthermond in Pesse voor de beker met 2-12. Pesse wil met een goed gevoel de competitie ingaan.
Poule 156: Zuidwolde speelt zaterdag om 17.00 uur thuis tegen zaterdag tweedeklasser Achilles 1894, dat in 2016 nog in de vijfde klasse speelde. Achilles gaat in deze poule, die uit drie ploegen bestaat, aan kop met drie punten. Zuidwolde heeft er één en zal moeten winnen om verder te kunnen bekeren. Achilles heeft aan een gelijkspel genoeg. Beide ploegen troffen elkaar nog nooit.
Poule 271: Hodo gaat ruim aan kop met zes punten en een doelsaldo van 10-1. Hodo gaat op bezoek bij Vios in Oosterhesselen. De ploeg van trainer Eric Prins heeft aan een gelijkspel genoeg, maar gezien de huidige vorm van Hodo zal de ploeg in staat moeten zijn om de drie punten mee te nemen. De laatste keer dat Hodo van Vios verloor was in 1977.