Hoogeveense vrouwen scoren drie maal voor drie punten waar Be Quick'28 op een enkel doelpunt bleef steken

HZVV liet Be Quick'28 in het stof bijten met een 3-1 overwinning.

HZVV liet Be Quick'28 in het stof bijten met een 3-1 overwinning. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

HZVV had een drukke maar goede week de afgelopen week, na het gelijkspel in Doetinchem speelde de ploeg afgelopen dinsdag tegen Heerenveense Boys en deze wedstrijd werd na een zenuwslopende 90 minuten gewonnen door de vrouwen van HZVV.

Zaterdag was dan de derde wedstrijd binnen een week, ditmaal was het Be Quick ‘28 vrouwen 2 dat op bezoek kwam. Aangezien de middenmoot in de competitie heel dicht bij elkaar staat is ieder punt belangrijk en dat bleek ook deze wedstrijd. Ondanks de harde wind en regen die over het veld heen joeg werd de wedstrijd een boeiend schouwspel waarin veel gebeurde en dat niet in het minst doordat beide ploegen de hele wedstrijd op jacht gingen naar de overwinning. Waar beide ploegen zich al verzoend hadden met de gedachte aan een 0-0 ruststand was het dan toch een minuut voor rust HZVV dat via een goede aanval, opgezet door Joanieke van Binnendijk en Anna Wasse de bal bij Remi Crawley kreeg die knap de bal in het doel schoot.

Drie goede punten

Tien minuten in de tweede helft werd de 2-0 aangetekend na een prima corner van Wasse, de bal kwam gevaarlijk voor en via een kluts kwam de bal voor de voeten van Nienke de Boer die de bal in de verre hoek plaatste. Vijf minuten later kreeg de ploeg uit Zwolle de kans om te schieten en de bal verdween buiten het bereik van de uitstekend keepende Fabienne Rouw in het doel waardoor de spanning terug kwam. Beide ploegen bleven aanvallen maar het was HZVV dat de overwinning opeiste na een pass van Verena Jager die de bal bij Crawley kreeg die nu op haar beurt Wasse knap inspeelde die de rust bewaarde en de 3-1 wist te maken. Al met al dus drie goede resultaten in éën week waardoor men wat meer afstand wist te nemen van de plaatsen die richting degradatie kunnen leiden.