Hoogeveense schakers sluiten seizoen af met meerdere prijzen

Hoogeveense schakers sluiten seizoen af meer meerdere prijzen

Hoogeveense schakers sluiten seizoen af meer meerdere prijzen Foto: Jeroen Bottema

Met een beker voor een tweede plaats en een ticket voor de halve finale van het NK kwamen de twee jeugdteams van Schaakclub Hoogeveen afgelopen weekend terug van het Noordelijke jeugdteamkampioenschap. Daarmee werd een succesvol seizoen op een feestelijke wijze afgesloten.

Traditioneel wordt het aan het einde jeugdschaakseizoen een toernooi tussen schaakclubs uit Drenthe, Groningen en Friesland gehouden. Schaakclub Hoogeveen deed deze keer mee in de categorieën A/B (tot en met 18 jaar) en D (tot en met 12 jaar). Beide teams hadden succes en kwamen met prijzen naar huis.

Het team met de oudste spelers was op papier favoriet, maar de spelers misten wel wat toernooi-ervaring. Het was dus spannend hoe het ging uitpakken. In het begin, ging het stroef. Veel wedstrijden werden gelijkgespeeld. Toen het viertal eenmaal op stoom kwam en begon te winnen, was de nummer 1 al uitzicht, maar een tweede plek was al een mooie presentatie.

Het D-team leverde ook een prima prestatie door een ticket binnen te slepen voor de halve finale van het NK voor clubteams. Het team was niet compleet met D-spelers. Daarom waren er twee spelers uit een lagere leeftijdscategorie opgesteld. Dit deerde het viertal niet. Hoewel een eerste plaats niet in het vooruitzicht lag, werd de NK-plek moeiteloos binnengehaald.

De Hoogeveense schaakjeugd heeft een prima seizoen achter de rug, waarin veel prijzen werden gewonnen. Ook mocht de club veel nieuwe jeugdleden verwelkomen. Tijdens het laatste toernooi deden twee spelers mee die vorig maand pas lid van de club zijn geworden. Gerben de Putter en Joas Dekker hadden een belangrijk aandeel in de prijzen die afgelopen weekend werden binnengehaald.