Hoogeveense Louise Pieters succesvol op concours hippique Diever

Louise Pieters-Doorschodt met haar Black Jack (v. Gallant Monarch).

Louise Pieters-Doorschodt met haar Black Jack (v. Gallant Monarch).

Het terrein van Stal Lueks in Diever was deze zondag het toneel voor het tuigpaardenconcours. Dit concours vond na enkele jaren van afwezigheid weer plaats. Naast de KWPN-tuigpaarden waren er wedstrijden voor de tuigpaarden van het Fries ras en de Hackney pony’s.

Louise Pieters-Doorschodt is al jaren een vaste deelneemster met haar Black Jack (v. Gallant Monarch) aan de concoursen in het Noorden maar was dit seizoen nog niet heel succesvol. Zondag kwam daar verandering in want de thuiskapster uit Hoogeveen behaalde tweemaal een vierde prijs. In de hoge limietklasse voor de meer ervaren paarden stond ze na de eerste omloop op de eerste plaats maar tijdens het overrijden met vijf deelnemers zakte ze naar plaats vier. Haar pony beschikt over een heel deftig front en heeft een aansprekend hoofd. Over de benen laat Black Jack veel actie zien. Ook in de rubriek voor alleen dames behaalde Louise een keurige vierde plaats. Het deelnemersveld was hier nog een stukje sterker omdat er ook ereklasse pony’s mee deden. De 15-jarige Lieke Lueks won deze wedstrijd met May Dream (v. Fairview Emperor).

Bij de tuigpaarden won hengstenhouder Albert Lueks met de KWPN-goedgekeurde dekhengst Neon GSM (v. Bocellies Matteo) de competitiewedstrijd voor jonge paarden. Voor Johan Meijerink uit Coevorden was er een mooie vierde plaats bij de fokmerries met Itasja (v. Urgent).