Hoogeveense Hockeyclub ontvangt Team:Fit-certificaat

De symbolische overhandiging van het certificaat via Teams. In het midden wethouder Janita Tabak. Linksonder Marloes van Schaik. Marloes van Schaik

Hoogeveen - De Hoogeveense Hockeyclub heeft vorige week het zilveren Team:Fit-certificaat ontvangen uit handen van wethouder Janita Tabak. Nog niet eerder behaalde een sportclub in gemeente Hoogeveen een Team:Fit-certificaat voor een gezondere sportkantine.

Naast Hockeyvereniging Assen en Hockeyclub Eelde is de Hoogeveense Hockeyclub (HHC) de derde gezondere hockeyclub van Drenthe.

Gezondere keuze de makkelijke keuze

De sportkantine van HHC stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze, die prominent in het zicht staat en heeft dit geborgd in het beleid waarmee wordt voldaan aan de basis. Als extra wordt ook fruit aangeboden en bestaat het zichtbare uitgestalde aanbod voor 60 procent uit betere keuzes. Hiermee is de gezondere keuze de makkelijke keuze waarmee HHC een zilveren certificaat heeft behaald en zich de 17e gezondere sportkantine van Drenthe mag noemen.

Extra aanbod gecreëerd

In mei 2020 begonnen Marloes van Schaik-van der Wielen en Yael Schoones aan de uitbreiding van het assortiment voor gezonder eten in de kantine. Onder begeleiding van Team:Fit-coach Wineke Holtrop (een onderdeel van JOGG) is het aanbod in de kantine van HHC aangepast aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Inmiddels kunnen bezoekers in de sportkantine van HHC kiezen voor water, volkorenbrood, Optimel (Lang Lekker Lang Houdbaar) en gezondere alternatieven naast chips en chocola. Als extra is er ook fruit en de betere keuzes zijn meer zichtbaar, in tegenstelling tot de ongezondere producten. „Het mooie aan het bieden van alternatieven is dat er niet per se iets weg moet worden gehaald, maar er wordt extra aanbod gecreëerd. Zo is er voor ieder wat wils”, vertelt Van Schaik.

Team:Fit blijkt ook nog eens gunstig te zijn voor de omzet. Uit onderzoek onder Team:Fit-verenigingen blijkt hun omzet gelijk te zijn gebleven of zelfs gestegen na de keuze voor gezonder.

17e vereniging in Drenthe 

HHC is de 17e vereniging in Drenthe die zich een Team:Fit-vereniging mag noemen. Naast al gecertificeerde voetbal-, tennis-, volleybal-, atletiek-, honk-/softbal-, vechtsport- en dorpshuissportkantines, is HHC de derde gecertificeerde Drentse hockeyclub. Gemeente Hoogeveen vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen het juiste voorbeeld wordt gegeven en er een gezondere keuze beschikbaar is.

‘Trots zijn op dit resultaat’

Wethouder Janita Tabak: „Gemeente Hoogeveen is sinds 2014 aangesloten bij JOGG en zet zich samen met andere partijen in de wijken en dorpen in voor meer aandacht voor voeding, sport en bewegen. Ik vind het belangrijk dat we bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezondere omgeving creëren. Hockeyvereniging Hoogeveen mag trots zijn op dit resultaat.”

Ook aan de slag met een gezondere sportomgeving? Doe mee en meld je vereniging aan bij Team:Fit. Bespreek de ideeën met de persoonlijke Team:Fit-coach en zorg er samen voor dat de sportaccommodatie gezonder én nog gezelliger wordt. (Pok) aan de slag met een rookvrij sportterrein of verantwoord alcoholgebruik? Daar helpt Team:Fit eveneens graag bij. De ondersteuning is kosteloos en vrijblijvend. Kijk voor meer informatie op www.teamfit.nl of mail naar info@teamfit.nl.