Hoogeveen zaterdag haakt af na nederlaag tegen DVC Dedemsvaart

Jan ten Cate in duel met Martijn Ballast.

Jan ten Cate in duel met Martijn Ballast. Foto: Rob Klooster

Een uiterst koelbloedig DVC Dedemsvaart strafte de fouten van Hoogeveen zaterdag genadeloos af. Het werd uiteindelijk 3-4. Een uitslag die een spannende wedstrijd doet vermoeden, maar dat was het niet. De aansluitingstreffer van de thuisploeg viel pas in de slotseconden.

Door deze nederlaag zag Hoogeveen het gat met de koplopers ZZVV en Nieuwleusen groeien naar vijf punten. De eerste periodetitel is daarmee uit zicht en het lijkt er ook op dat de ploeg te wisselvallig is om daadwerkelijk een rol van betekenis te gaan spelen in de titelrace.

Mogelijkheden

De beginfase was nog goed. Men zette meteen druk en kreeg ook twee goede mogelijkheden. Zo belandde een inzet van Joy Eising via de vingertoppen van doelman Jelmer Koes op de buitenkant van de paal. Na negen minuut ging het mis. Na een vermeende overtreding op Ruben de Haas ging Mick Kuilder er als een speer vandoor. Diens voorzet ging langs alles en iedereen om uiteindelijk voor de voeten van de scorende Ben Gerritsen te belanden.
Hoogeveen was vervolgens mede dankzij aarzelend optreden van doelman Koes twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar ging daarna zelf gigantisch in de fout. Marcel Linthorst wilde de bal terugspelen op doelman slot, maar raakte Andy Kreeft. Ramon Hulleman profiteerde optimaal en pakte het cadeautje gretig uit. Een klap die Hoogeveen niet meer te boven kwam.

Dami Gerding

In de rust bracht Niels van ’t Hoog Dami Gerding in de ploeg. De aanvaller besloot, bij gebrek aan speeltijd, afgelopen week de overstap te maken naar de zaterdagtak. Spelers onder de 23 mogen dit gedurende het seizoen doen.
De aanvaller kon echter niet voor een omwenteling zorgen. Sterker nog, Dedemsvaart gooide na ruim een uur de wedstrijd via Ingwer Huizinga definitief op slot. Marco Santing scoorde vervolgens de 1-3, maar als snel was het via invaller Dimitri Tempelman ook alweer 1-4. De treffers van Marco Santing en Sander van Veen waren vervolgens alleen goed voor de statistieken.
Dinsdagavond speelt Hoogeveen om 19.30 uur thuis voor de beker tegen hoofdklasser Flevo Boys. Dat duel is live te volgen via Hoogeveen TV.

Hoogeveen zaterdag – DVC Dedemsvaart: 3-4. Scoreverloop: 9 e Ben Gerritsen 0-1, 15 e Ramon Hulleman 0-2, 64 e Ingwer Huizinga 0-3, 67 e Marco Santing 1-3, 73 e Dimitri Tempelman 1-4, 80 e Marco Santing 2-4, 93 e Sander van Veen 3-4. Scheidsrechter: Hermen van der Spoel. Gele kaarten: Vreeling (Hoogeveen), Ballast (DVC). Opstelling Hoogeveen: Slot, Vreeling (Pastoor), Kreeft (Zilverberg), Kobes, Ruben de Haas, Eising (Gerding), Marco Santing, Van Veen, Linthorst, Ten Cate (Hilberdink), Reinders.