Hoogeveen verslaat Velsen

Jim Veltmaat, de maker van de openingstreffer, verrast Daniël Zuiverloon en Richie Ayapong. Foto: Martin van Dijk

Hoogeveen deed Hemelvaartsdag wat het moest doen en won met 0-2 bij Velsen. Het zag echter ook dat koploper TOGB geen fout maakte bij Alcides. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs kan zondag hierdoor de titel pakken. Hoogeveen kan zich de komende twee wedstrijden focussen op de nacompetitie.

Velsen speelde zich onlangs al veilig en had dus niets te verliezen. Vooraf was men nog gretig en was men uit op revanche na de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen in Hoogeveen. Veel viel daar niet van terug te zien in het veld. Hoogeveen was meer in balbezit, maar voorin slordig in de eindpass.

Na een kwartier moest men ook het nodige omzetten toen Levon van Dijk met een hoofdwond het veld moest verlaten. Door het ontbreken van de geschorste Kjelt Engbers moest Noah Schuurman vervolgens centraal achterin spelen.

Rode kaart

Na ruim een half uur brak Hoogeveen de wedstrijd toch open. Het prachtige aanval werd uiteindelijk door Jim Veltmaat bekroond met een treffer. Gezien het veldoverwicht niet onverdiend. Vlak voor rust kwam Velsen met tien man te staan, toen invaller Roy Veenboer Menno Heerkes hard raakte en scheidsrechter Midden hem de rode kaart presenteerde.

In de tweede helft gebeurde er nauwelijks nog iets. Hoogeveen kon het zichzelf verwijten dat het de wedstrijd niet op slot gooide en liet Velsen hierdoor lange tijd in leven. Tot in de derde minuut van de blessuretijd. Menno Heerkes stuurde Finn van kommer weg, die doelman Bas Schol het nakijken gaf. Een teleurstellende middag eindigde zo in een 0-2 overwinning voor Hoogeveen. Zondag treft men thuis Purmersteijn.

Nieuws

menu