Hoogeveen Schaaktoernooi start door met beproefde formule

Besher Mousa in actie tijdens een eerder schaaktoernooi. Foto: André Weima

Het Hoogeveen Schaaktoernooi gaat dit jaar weer op de vertrouwde voet verder. Evenals in 2019 en de jaren daarvoor zal het toernooi weer bestaan uit twee interessante matches, een amateurtoernooi in de ochtenduren en het Hoogeveen Open in de middaguren. Het toernooi zal plaatsvinden van zaterdag 15 tot en met zaterdag 22 oktober in het gemeentehuis van Hoogeveen.

Voor de twee matches worden weer vier bekende topspelers aangetrokken. De namen van deze vier deelnemers zullen te zijner tijd worden gepubliceerd. Elke match bestaat uit zes partijen. Zij starten op zondag 16 oktober. Woensdag 19 oktober is een rustdag.

128 spelers

Het Hoogeveen Open, dat elk jaar een keur aan meesters en grootmeesters, ambitieuze jeugdspelers en sterke regionale spelers trekt, begint dit jaar op zaterdag 15 oktober. In de speelzaal zal ruimte zijn voor 128 spelers, die negen ronden afwerken. Het Open begint dagelijks om 14.00 uur. Alleen op woensdag 19 oktober is er ’s ochtends vanaf 9.00 uur een extra ronde. De middagronde begint die dag om 15.00 uur.

Het amateurtoernooi, voor spelers met een Elo-rating van maximaal 2100, wordt in de ochtenduren gespeeld. De amateurs spelen zeven ronden en hebben op woensdag 19 oktober een rustdag. Ook in deze groep is er plaats voor 128 deelnemers.

Bekende Nederlandse schakers zullen in de kantine van het raadhuis commentaar geven op de belangrijkste partijen, die ook live te volgen zijn op de website. Daarnaast wordt dagelijks een uitgebreide blog bijgehouden over het toernooi op onze website www.hoogeveenchess.nl, die u ook kunt raadplegen voor nadere informatie.

Nieuws

menu