Hoofdklassers Hoogeveen zondag, HZVV en Noordscheschut beginnen met voetbalcompetitie

De voetbalcompetitie gaat komend weekend voor de Hoofdklassers van start. De ploegen uit de lagere klassen beginnen vanaf volgende week met de bekerwedstrijden, waarna in het weekend van 25 en 26 september de competitie voor hen begint. HZVV begint met een thuiswedstrijd tegen SDCP. Hoogeveen gaat op bezoek bij TAC ’90 in Den Haag en Noordscheschut bezoekt Urk.

Een eerdere wedstrijd van HZVV tegen Groningen

Een eerdere wedstrijd van HZVV tegen Groningen Foto: André Weima

Zaterdag Hoofdklasse B: Het debuut van Noordscheschut vorig seizoen in de Hoofdklasse duurde door corona slechts zes wedstrijden. De ploeg stond dertiende. Dit seizoen komt de ploeg van trainer Marc van Meel opnieuw uit in de Hoofdklasse B.

De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie is meteen een hele lastige. Noordscheschut gaat namelijk op bezoek bij Urk, dat vorig seizoen tiende werd. Noordscheschut speelde zes keer in Urk, maar won daar nog nooit. De ploeg maakte wel indruk met een 3-1 oefenwinst op Hoofdklasser vv Emmen. Urk speelde met 2-2 gelijk tegen Nunspeet en verloor met 6-3 van Harkemase Boys. Noordscheschut hoopt beter te kunnen beginnen, want vorig seizoen begon het met een 1-5 nederlaag tegen SDCP.

Kan HZVV de goede oefenserie voortzetten?

HZVV begint met een thuiswedstrijd tegen SDCP. Vorig seizoen werd SDCP zevende met drie zeges uit vijf wedstrijden. HZVV werd vijfde en won vier van de vijf duels. De oefencampagne mag gerust veelbelovend genoemd worden. Dinsdag werd Heerenveen met 8-0 verslagen en daarvoor Hoogeveen (3-0), Pelikaan S (3-2) en VKW (6-0). De laatste keer dat HZVV SDCP trof was in februari 2020 toen HZVV met 0-4 won. De thuiswedstrijd ging met 1-2 verloren. HZVV hoopt de goede oefenserie voort te kunnen zetten in de eerste competitiewedstrijd.

Hoogeveen zondag heeft progressie gemaakt

Zondag Hoofdklasse A: Hoogeveen begint de competitie met een uitwedstrijd tegen het vrij onbekende TAC ’90 uit Den Haag. Dit is een fusie uit de twee Hindoestaanse clubs Takdier Boys en Amar Deep Combinatie. TAC ’90 maakte afgelopen seizoen haar debuut in de Hoofdklasse, maar dat duurde door corona niet lang. De club heeft een enorme progressie gemaakt, want in 2005 speelde TAC nog in de vijfde klasse. Hoogeveen lijkt dan ook de favoriet al verliep de oefenserie wisselend. Hoogeveen sloot afgelopen seizoen af met een knappe tweede plaats en gezien de ervaring zou de ploeg van trainer Nico Haak eigenlijk geen fout mogen maken tegen een ploeg, die nog maar vijf wedstrijden in de Hoofdklasse speelde.