Honderden deelnemers biljarten komende weken voor het goede doel. Zwaagstratoernooi is maandag van start gegaan

Burgemeester Karel Loohuis verricht de openingsstoot van het Zwaagstratoernooi.

Burgemeester Karel Loohuis verricht de openingsstoot van het Zwaagstratoernooi. Foto: Andre Weima

In biljartcentrum L’Acquit van de Hoogeveense Biljart Club is maandagmiddag de 22ste editie van het traditionele Zwaagstratoernooi van start gegaan.

Het biljartspektakel wordt gehouden door de Stichting Biljarten voor goede doelen in Drenthe en omstreken. Deze stichting is gelieerd aan HBC en heeft als primaire doelstelling om Drentse kinderdagverblijven, die zich bekommeren om het welzijn van de lichamelijke en geestelijke gehandicapte jeugdige medemens, financieel te ondersteunen.

Alle baten, zoals sponsorgelden, inschrijfgeld en de opbrengsten van de dagelijkse verloting gaan naar dagverblijven in Drenthe die zich bezighouden om het dagelijkse leven van lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen te verbeteren. Ook de Altiband uit Meppel deelt mee uit de pot.

Openingsstoot

Inmiddels zijn de afgelopen jaren al duizenden euro’s overgemaakt naar de goede doelen. Dit jaar werd de opening verricht door burgemeester Karel Loohuis. Hij deed de traditionele openingsstoot.

Finalewedstrijden

De finalewedstrijden worden op zaterdagmiddag 10 juni gespeeld. Voorzitter Gerrie Modderkolk: „We verwachten spektakel die laatste dag, en veel bezoekers.” Tijdens de finale dag, die wordt bijgewoond door burgemeester Korteland van de gemeente Meppel, maakt voorzitter Modderkolk ook de opbrengst van dit jaar bekend.