Hollandscheveldse vrouwen zien kampioenschap vervliegen

Hollandscheveld maakte geen doelpunten tegen Achilles1894.

Als de dames van Hollandscheveld nog enige aspiraties hadden om kampioen te worden, dan moesten de Oranje Zwarte dames afgelopen weekend winnen van Achilles 1894. De ploeg uit Assen stond met drie punten minder op de vierde plaats. Maar in tegenstelling tot Hollandscheveld kende de tegenstander een goede tweede seizoenshelft. Voor Maykel Mol, die bij afwezigheid van Henry Strijker, de honeurs als hoofdcoach waarnam de taak om de ploeg scherp en gemotiveerd naar een overwinning te leiden.

Hollandscheveld kwam sterk uit de startblokken en kreeg binnen enkele minuten al een grote kans, maar Sabrina van Nuil wist de voorzet van Kimberly Knol niet verzilveren. Nog geen minuut na deze grote kans lag de bal aan aan de andere kant in het netje. Door gebrekkige communicatie tussen de verdediging en de keepster van Hollandscheveld wist Achilles te profiteren en vrij eenvoudig de voorsprong te nemen (1-0). Hollandscheveld probeerde wel te jagen op de gelijkmaker, maar werd gefrustreerd door een op het oog makkelijk gegeven penalty. Na de 2-0 was het eigenlijk al gedaan.

Ondertal door blessureleed

Hoewel Hollandscheveld wel probeerde aan te vallen, moesten ze met lede ogen aanzien dat de tegenstander in de tweede helft uitliep naar 5-0. Wat in de wedstrijd ook niet hielp was dat drie speelster van Hollandscheveld met blessures van het veld gedragen moesten worden. Doordat Maykel daarmee door al zijn wissels heen was, moesten de Oranje Zwarte dames de wedstrijd met tien man vervolgen. Geheel terecht ontving de dame die verantwoordelijk was voor al deze blessures een rode kaart, waardoor de wedstrijd in dat opzicht wel in balans bleef.

Derde plaats niet veilig

Door deze nederlaag zien de dames Pesse (34pnt.) en Klazinaveen (30pnt.) verder uitlopen, terwijl Achilles in punten op gelijke hoogte is gekomen met Hollandscheveld, beide 26 punten. Hollandscheveld blijft wel op de derde plaats staan op basis van het doelsaldo. Maar gezien de resultaten van de afgelopen weken, is deze plaats alles behalve veilig. Het kampioenschap, waar op basis van de resultaten voor de winterstop nog naar gekeken werd, is realistisch gezien niet meer haalbaar.

Nieuws

menu