Hollandscheveldse vrouwen laten Meppel/Alcides de dienst uitmaken

Hollandscheveld komt niet los van Meppel/Alcides.

Hollandscheveld komt niet los van Meppel/Alcides. Foto: Remco Bos

Het combinatieteam van FC Meppel en Alcides ontving Hollandscheveld vr1. Eerder in dit seizoen wisten beide ploegen in een onderling duel niet tot scoren te komen. Maar doordat beide ploegen nog in de race zijn voor een plek in de nacompetitie lijkt een 0-0 gelijkspel op voorhand niet een logische uitslag. Dat beloofde daarom ook in dat opzicht een leuke wedstrijd te gaan worden, waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn. Dat het een 4-2 verlies voor Hollandscheveld werd, was een tegenvaller.

Meppel kwam goed uit de startblokken. Binnen drie minuten wisten zij de 1-0 al binnen te tikken. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong want in de negende minuut kon Indy Strijker op aangeven van Sabrina van Nuil de score weer gelijk trekken. Acht minuten later was het wederom raak voor Hollandscheveld. Sabrina zag haar kans schoon en wist aan de aandacht van de verdediging te ontsnappen en maakte dankbaar gebruik van een balletje van Claudia Duinkerken, die de bal achter de verdediging van Meppel plaatste. Hollandscheveld leek even later ook af te stormen op de 1-3 maar zag de inzet gekeerd worden door de keepster van Meppel. Nog geen minuut later lag de 2-2 echter wel in het net. Meppel profiteerde van een glijpartij in de verdediging en kon zodoende weer op gelijke hoogte komen. Voor rust wist Kaili Su nog een paar keer te voorkomen dat de ploeg op achterstand zou komen.

Alsnog geklopt

In de tweede helft werd Hollandscheveld met nog een kwartier te spelen alsnog geklopt. Het was niet dat Hollandscheveld tot die tijd geen gevaar wist te creëren, maar de echte scherpte voor de goal ontbrak. Met de 3-2 op het scoreformulier werd Hollandscheveld gedwongen aanvallender te gaan spelen. Even leek dit ook positief uit te pakken. Ranoe Vos was met nog een paar minuten te gaan dichtbij de 3-3, maar wederom was de keepster van Meppel belangrijk in het doel. Niet veel later lag aan de andere kant de 4-2 wel in het doel. Dat betekende ook een einde van de wedstrijd. Een gelijkspel was misschien een betere weerspiegeling van de wedstrijd geweest, maar voor de dames zit er niets anders op dan hun wonden te likken en zich klaar te maken voor de volgende wedstrijd tegen Urk