Hollandscheveld zet ongeslagen reeks voort

Hollandscheveld speelt herboren een aanvallende tweede helft tegen WVV.

Hollandscheveld speelt herboren een aanvallende tweede helft tegen WVV. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Hollandscheveld ontving afgelopen zaterdag WVV uit Winschoten en was op zoek naar de derde overwinning op rij. WVV bleek een hele gevaarlijke tegenstander welke de oranjehemden veel moeilijkheden gaf. Echter in de tweede helft was er een wederopstanding van de thuisploeg en had WVV alle mazzel dat ze met een punt huiswaarts keerden(1-1).

De mannen van Kikkert starten de wedstrijd zonder de geschorste Kiers en Bijl die net vader was geworden, maar ze waren vastbesloten de drie punten thuis te houden. Hoe anders dan gewenst verliep de eerste helft. Het was WVV die vanaf minuut één gas gaf en de verdediging handenvol werk bezorgden. Het was maar goed dat Vos in blakende vorm stak, want anders waren ze in de eerste vijfenveertig minuten op een onoverbrugbare achterstand gezet. Na tien minuten was het al raak voor WVV. De gasten zetten een snelle aanval op over de linkerflank en door zwak ingrijpen van de laatste linie kwam de bal voor de voeten van Drenth die wel raad wist met dit buitenkansje (0-1). Nauwelijks een minuut later leverde een foute inspeelpass op het middenveld balverlies op, maar Vos wist Mollema van scoren af te houden. De daarop volgende corner werd in paniek haast in eigen doel geschoten, maar weer was het Vos die een treffer in de weg stond. Nog voor het half uur gespeeld was de zoveelste grote kans voor WVV. Maar gelukkig voor de thuisploeg knalde Drenth de bal op de buitenkant van de paal. Ook Mollema kreeg nog een honderd procent kans, maar zijn kopbal was een prooi voor Vos. Hollandscheveld zette daar slechts één mogelijkheid tegenover in de eerste helft, maar Snippe ging onder de bal door en Strijker schoot vervolgens de bal in kansrijke positie over.

Hollandscheveld als herboren na rust

Na omzettingen in de rust door Kikkert kantelde de wedstrijd volledig. De eerste levensgrote kans gelijk na rust was voor Strijker, maar keeper Schuur redde uitstekend. Een vrije bal van D. Mol belandde op het hoofd van Strijker, maar weer was het Schuur die de bal fenomenaal over de lat tikte. De niet geheel fitte Strijker kreeg ook de volgende mogelijkheid, maar hij schoot te haastig en de bal verdween hoog over. Hollandscheveld rook bloed en de volgende aanval over links had een betere afronding verdient, maar het schot van Strijker belandde tot opluchting van WVV in het zijnet. Deden de gasten dan niets in aanvallend opzicht. Natuurlijk, maar in de tweede helft stond het beter bij de thuisploeg en had Vos het niet echt lastig. Snippe en Hagen kregen kansen om te scoren voor Hollandscheveld, maar Snippe raakte de bal verkeerd en Hagen zag in Schuur tot tweemaal toe een te grote sta in de weg. Ook Strijker had pech toen zijn fraaie kopbal via een tegenstander net aan de verkeerde kant van de paal ging. WVV had de wedstrijd vlak voor tijd in het slot moeten gooien toen ze in de counter slechts tegenover Span en Vos stonden met drie man, maar het schot ging huizenhoog over. In de dying seconds dan toch de gelijkmaker. Een voorzet van Snippe belandde voor de voeten van D. Mol, maar hij vond keeper Schuur tot tweemaal toe op zijn weg. De bal bleef liggen vlak voor de doellijn en het was Strijker die als een duvel uit een doosje de bal tegen de touwen schoot. Op basis van de tweede helft meer dan verdiend, maar wat mag men achteraf blij zijn met dit punt. Blijft de vraag wat er zou zijn gebeurd als men in de eerste helft dezelfde energie in de wedstrijd had gelegd als in de tweede helft.