Hollandscheveld wint ook van Klazienaveen

Hollandscheveld viert overwinning op Klazienaveen.

Hollandscheveld viert overwinning op Klazienaveen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van trainer Sikkes mochten deze zaterdag thuis aantreden tegen de zelfbenoemde titelkandidaat FC Klazienaveen.

De thuisploeg zetten de gasten vol onder druk vanaf de eerste minuut. Het was Strijker die het doel van de gasten zonder succes onder vuur. Klazienaveen probeerde er voetballend uit te komen op links maar de voorzet ging voorlangs. Halverwege de eerste helft ging Snippe er op links vandoor en diens voorzet bereikte Kiers. Met diens schot had de keeper van Klazienaveen dusdanige problemen dat hij met pijn en moeite een goal wist te voorkomen. Ook de gasten kregen een mogelijkheid via Been, maar diens schot kon door Vos simpel worden opgeraapt. Na een prima half uur was er een vrije bal voor Koopman halverwege de helft van de gasten. De bal werd knullig losgelaten door keeper Kracht en Bijl stond op de juiste plek om de 1-0 aan te tekenen. Nauwelijks tien minuten later werd de score verdubbeld. Snippe werd diep gestuurd door Koopman en diens poging ging via een speler van de gasten het doel in. Voor de rust hadden Snippe en Strijker de wedstrijd kunnen beslissen, maar hun pogingen stranden in schoonheid. Met 2 - 0 werden de kleedkamers opgezocht.

Wel kansen geen goals

Na rust gingen de gasten de lange bal hanteren en moest Hollandscheveld terug. Al waren de eerste kansen weer voor de thuisploeg. Een schot van Strijker werd stijlvol gepakt door Kracht. De gasten deden er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Zo belandde een voorzet van Habing pardoes op de lat. Na een uur leek Bijl de 3-0 aan te tekenen, maar Snippe werd om dubieuze redenen terug gevlagd vanwege buitenspel. De gasten zagen nog een schot via de buitenkant van de paal naast gaan. Wat Klazienaveen ook probeerde ze kregen geen grote kansen en op basis van de eerste helft was de overwinning van de thuisploeg meer dan verdient (2-0).