Hollandscheveld wint doelpuntrijk duel van JVZ

Hollandscheveld ging 'los' tegen SJO Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na de nederlaag tegen Achilles 1894 is het voor de Oranje Zwarte dames duidelijk dat het kampioenschap niet meer te behalen is. Voor nu is het daarom vooral doel om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Wederom mocht Maykel Mol bij afwezigheid van Henry Strijker de Honeurs waarnemen als coach. Ook Maykel zal zich bewust zijn dat de laatste wedstrijden van het seizoen voornamelijk gaan om plezier in het spelletje te hebben en hij zal de dames waarschijnlijk ook met die boodschap het veld hebben ingestuurd.

Jolanda Hamstra kreeg een aantal grote kansen om de score binnen tien minuten te openen. Maar zij had vandaag niet het geluk om een doelpuntje mee te pikken. Het was echter JVZ die de score wist te openen. Maar nog geen 3 minuten later was de stand ook al weer rechtgetrokken. Een corner van Milady van Dalen leek in het doel te draaien, maar was niet in zijn volledigheid over de doellijn. De bal viel vervolgens recht voor de voeten van Claudia Duinkerken die vervolgens haar eerste doelpunt van het jaar wist te maken. Dit was de opmaat naar een leuke en vermakelijke wedstrijd. Na 27 minuten spelen wist ook Kimberley Knol haar eerste doelpunt van het seizoen te maken. Voorgaande seizoenen was Kimberley een vaste waarde in de aanval. Maar de laatste tijd speelde ze voornamelijk als laatste man. Deze wedstrijd mocht zij echter weer eens starten vanaf haar oude positie en dat leverde haar dus weer eens een doelpunt op.

Snelle uitloop stand

Al vroeg in de tweede helft wist Hollandscheveld de voorsprong te vergroten. Iris Bekelaar zorgde na twee minuten spelen voor de 3-1. Maar lang wisten de Hollandscheveldse dames niet van deze voorsprong te genieten. JVZ kreeg namelijk in de 55e minuut een penalty. De ploeg uit Zuidwolde wist wel raad met deze kans en kwam zodoende op 3-2 te staan. Maar ook Hollandscheveld kreeg een penalty te nemen. Sabrina van Nuil wist dit buitenkansje te verzilveren en maakte daarmee haar vierentwintigste doelpunt van het seizoen. De volgende doelpuntenmaakster aan de kant van Hollandscheveld had liever niet gescoord. Hilde Benning werkte met nog vijf minuten spelen de bal namelijk in eigen doel. En daarmee kwam de stand op 4-3 te staan. Denise Bremer wist echter het verschil weer op twee doelpunten te brengen. Na hard werken van, en op aangeven van Shanya Koster wist ook Denise voor het eerst dit seizoen te scoren. Maar het slotakkoord was toch voor JVZ. Vlak voor het laatste fluitsignaal wisten zij de eindstand op 5-4 te brengen.

Nieuws

menu