Hollandscheveld vrouwen start seizoen met nederlaag

Hollandscheveld deed wat het kon tegen Klazienaveen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Het voetbalseizoen is voor de dames van Hollandscheveld begonnen met een nederlaag in de beker tegen Klazienaveen. Er werd in eigen huis met 2-5 verloren. Hoewel de gast uit Klazienaveen in balbezit de betere ploeg was, was de nederlaag vooral het gevolg van een paar eigen fouten van de ploeg van Henry Strijker.

De eerste helft wist het Oranje-Zwart van Hollandscheveld lang stand te houden. Hoewel beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren, wisten de gasten de bal net wat beter in de ploeg te houden. Het leverde hen niet echt grote kansen in aanvallend opzicht op. Ook Hollandscheveld had moeite om door de defensie van Klazienaveen heen te breken, waardoor het vooral een schaakspel op het middenveld was. Na ongeveer een half uur spelen probeerde Hilde Benning de bal weg te werken, maar ze raakte pardoes het aluminium van de eigen goal. Hollandscheveld kwam zodoende met de schrik weg. Zeven minuten later lag de 0-1 uiteindelijk alsnog in het net. Een schot van afstand werd keurig over Kaily Su heen geschoten en de keepster van Hollandscheveld kwam net vijf centimeter te kort om de bal uit het doel te tikken. De 0-1 zorgde er wel voor dat het spel wat opener werd. Zowel Klazienaveen als Hollandscheveld kwamen meer aan aanvallen toen en dit leverde ook een aantal mooie kansen voor beide ploegen op. Toch was het Klazienaveen dat op slag van rust de voorsprong wist te verdubbelen.

Klazienaveen loopt verder uit

De tweede helft was nog amper onderweg en de score was al weer verdubbeld. Met nog veertig minuten te spelen keek Hollandscheveld naar een 0-4 achterstand aan en moest het waken dat het niet met een monsterscore onderuit zou gaan. Maar ook het volgende doelpunt was voor de gasten. Gelukkig wist de ploeg de rug te rechten en zorgde Jolanda Hamstra voor de 1-5 na een ingestudeerde corner. Keeperstrainer Tygo Duinkerken heeft de afgelopen tijd veel met de dames aan de corners gewerkt. De corner, genomen door Sabrina van Nuil, werd precies volgens afspraak genomen en Jolanda stond op de plek waar ze hoorde te staan. Hollandscheveld kwam na deze wedstrijd weer wat beter in de wedstrijd, maar had niet het vizier op scherp staan. De eindstand werd uiteindelijk door Sabrina op 2-5 gezet. Daarmee begint Hollandscheveld met een nederlaag in eigen huis.

Nieuws

menu