Hollandscheveld vindt aansluiting door HSC aan zegekar te binden

Hollandscheveld houdt HSC op de nul. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Hollandscheveld verzuimde in de eerste helft de wedstrijd al in het slot te gooien, probeerde HSC in de tweede helft de wedstrijd te kantelen. Maar de punten bleven met deze 2-0 winst op ’t Oekie, wat meteen de aansluiting met de brede middenmoot betekende.

Binnen tien minuten had Bijl de 1-0 op het bord moeten zetten toen hij door van Eck vrij voor keeper Kalk werd gezet, maar hij schoot de bal op de lat. Vos wist zijn doel schoon te houden en in de omschakeling stuurde de Jonge de snelle Snippe weg. Diens voorzet betekende de treffer van Bijl. Binnen het half uur had Bijl eigenlijk een hattrick moeten maken, maar in een één op één met Bijl was Kalk de winnaar.

Gelukkig voor Hollandscheveld werd het voor rust wel 2-0. De Jonge stond weer eens aan de basis en Strijker geloofde in de diepe bal. Kalk kwam te laat en Strijker legde terug op van Eck die met een bekeken lob binnen schoot. Dat HSC niet op grotere achterstand stond voor rust mag een wonder heten. Eerst knalde Strijker op de paal en even later was Kalk weer winnaar toen Hagen voor hem opdook. Snippe had vervolgens ook nog een grote mogelijkheid, maar hij legde de bal breed waar hij voor eigen kans had moeten gaan. Deden de gasten dan niets? Jawel, maar de snelle Bendt bevond zich veelal op een eiland en honderd procent kansen dwong men niet af.

Penalty wordt niet genomen

Na rust een ander spelbeeld. Hollandscheveld wist nauwelijks meer kansen af te dwingen en HSC haalde zichzelf uit de wedstrijd door het vele gemekker. Kreeg HSC mogelijkheden dan was het voor Bendt, maar eerst was het Schonewille die met een uiterste krachtsinspanning de bal tot corner verwerkte en in de volgende aanval bleef Vos fier overeind.

Het slotakkoord zou een penalty geweest moeten zijn toen Kalk uitkwam en opzettelijk met zijn benen Strijker torpedeerde. Hoewel de scheidsrechter naar de stip wees en dus een penalty gaf werd hij niet genomen. De spelers van de gasten waren het duidelijk deze middag niet eens met het optreden van de scheidsrechter en lieten hun emoties de vrije loop. Hierop besloot scheidsrechter Dorgelo voor het einde te fluiten en werd de strafschop dus niet meer genomen.

Nieuws

menu