Hollandscheveld verliest van zichzelf: dramatische eerste helft basis voor verlies

Hollandscheveld komt in de tweede helft tegen CSVC langszij.

Hollandscheveld komt in de tweede helft tegen CSVC langszij. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Hollandscheveld liet zich in eigen huis overrompelen door CSVC, waar een driepunten brood nodig was om uit de gevarenzone te komen. In de tweede helft kwam het thuisteam bij en had kansen op winst, die helaas niet benut werden (2-3). Hiermee is zijn de oranjezwarten hekkensluiter geworden in de poule.

Waar de massaal opgekomen supporters van de thuisclub zaten te wachten op een ontketend elftal in de degradatiekraker tegen CSVC kwamen ze de eerste helft bedrogen uit. De spelers wisten in de eerste helft niet de energie en ijver in de wedstrijd te leggen van de afgelopen weken. Mede daardoor wist CSVC binnen twintig minuten tweemaal het net te vinden zonder dat er voldoende tegengas gegeven werd door de thuisploeg. Pas na de twee treffers van Santing leek Hollandscheveld te ontwaken en speelde zich ook enkele kansen bij elkaar. Eerst was het Hagen die alleen op Assen afkon, maar zijn poging ging voorlangs. Ook Strijker kon alleen op Assen af, maar hij week te ver uit naar rechts waardoor een verdediger van CSVC nog in kon grijpen. In de tussentijd mocht men niet mopperen dat de 0-3 en 0-4 niet op het bord kwam, want Koster en Santing kregen nog dotten van kansen. Nog voor rust werd het 1-2. Hagen werd diep gestuurd door de Jonge en dit maal liet hij Assen kansloos.

Hollandscheveld komt (bijna) terug

Na rust een ander Hollandscheveld. De 2-2 was dan ook een logisch gevolg. Hagen kroop handig voor zijn man en kopte de bal de zestien meter in, waar de ingevallen Olde de bal met het hoofd verlengde en Strijker trof doel. Bijl had de thuisploeg op voorsprong moeten zetten, maar tot ieders ontsteltenis ging zijn lob over Assen net naast. Waar de 3-2 niet viel werd het vlak voor tijd 2-3. Odink verloor de bal op het middenveld en Yildrim kon de verdedigers opzoeken. Hij omspeelde Mol en in een uiterste poging hem te stoppen tikte Schonewille hem aan binnen de beruchte meters. Ucan liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en hoewel Vos de handen nog achter de bal kreeg verdween hij wel in het net. Hollandscheveld verloor dus op basis van een heel matige eerste helft totaal onnodig van een directe concurrent.