Hollandscheveld terug op aarde

Hollandscheveld liet tegen ZZVV de kansen onafgemaakt. Foto: Gerrit Boer

ZZVV en Hollandscheveld op papier een topper, maar na afloop bleek de thuisploeg een maatje te groot voor de gasten. Onder aanvoering van de in de laatste linie spelende Huiskes werd er vlot gecombineerd door ZZVV en de weg richting het doel van Vos gezocht.

De eerste mogelijkheid was voor Hollandscheveld. Koopman stuurde Snippe diep en dit dwong keeper Verburg om op de 16 meter redding te brengen. ZZVV was echter niet onder de indruk. Een corner werd matig verwerkt door Vos en vanaf twintig meter werd de bal net naast geschoten. Waar ZZVV vanaf het begin de bovenliggende partij was viel uit het niets de 0-1. Kiers werd op rechts aangespeeld en zijn voorzet werd dusdanig van richting veranderd dat de bij tweede paal staande Bijl de bal tegen de touwen kon knikken. Dat ZZVV deze middag van een ander niveau was bleek niet veel later. Een vlot lopende aanval over links bereikt in tweede instantie Bosscher die fraai binnenschoot. Nauwelijks van de schrik bekomen stond het 2-1. Adema mocht ongehinderd voorzetten en van Dijk liet met een kiezelhard schot Vos kansloos. Binnen het half uur had de wedstrijd gespeeld kunnen zijn toen Huiskes net naast schoot. Tekenend voor het spel van de gasten was een vrije bal van D. Mol. Zijn poging was er een om snel te vergeten.

Na rust kwam snel het beslissend schot

Na rust schoot van Veen de wedstrijd in het slot met een bekeken bal (3-1). Een voorzet van Odink werd door D. Mol terug gekopt op Hagen, maar op vijf meter voor het doel vergat hij de bal binnen te werken. Het werd echter de middag van van Dijk. Eerst liet hij met een bekeken schot Vos kansloos en bij zijn derde treffer van de middag werd hem geen strobreed in de weg gelegd waardoor Vos voor de vijfde keer de gang naar het net moest maken. Al met al een verdiende overwinning voor ZZVV.

Nieuws

menu