Hollandscheveld speelt vermakelijke helft tegen VCG

Hollandscheveld hier vorige week tegen De Weide. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Op het door herfstweer geteisterd sportpark ‘de Oosthoek’ vond de bekerwedstrijd tussen Hollandscheveld en VCG plaats. Het mocht dan een wedstrijd om des keizers baard zijn, maar beide teams vermaakten de ruim aanwezige toeschouwers met aanvallend voetbal. Niet dat alles goed ging, verre van dat zelf, maar de amusementswaarde vergoede veel. Helaas werd de wedstrijd gestaakt wegens een ernstige blessure.

De thuisploeg zocht meteen na het fluitsignaal van scheidsrechter Hein de aanval en had zichzelf al in de eerste de beste aanval moeten belonen. Snippe ging alleen op keeper Vendrig af, maar laatstgenoemde wist het gevaar te beteugelen. VCG speelde echter vanaf het begin met het hart en de razendsnelle Schonewille verraste de verkeerd opgesteld staande Span. Er restte Span dan ook niet anders dan net buiten de zestien meter een overtreding te begaan op de doorgebroken Schonewille en hij mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Hein hem spaarde. De vrije bal leverde niets op voor VCG. Hollandscheveld speelde weer veelvuldig de lange bal en de laatste linie werd daartoe gedwongen doordat de middenvelders te weinig in de bal kwamen. Een aanval over rechts kwam bij, de wederom prima spelende, Olde terecht maar zijn schot was te slap om keeper Vendrig te verontrusten. De aanvallen van Hollandscheveld ging vaak over rechts en het was Snippe welke een een-tweetje opzette met Hagen. Hierdoor kwam hij vrij binnen de zestien meter, maar in plaats van terug te leggen op de geheel vrijstaande Bijl ging Snippe voor eigen kans en schoot hij jammerlijk voorlangs. VCG verstopte zich echter geen zins en een snelle aanval over Schonewille en Post werd door Schonewille net naast geschoten. Na een razendsnelle voortzetting van keeper Vos kwam Olde weer eens door op rechts, maar zijn voorzet werd onschadelijk gemaakt door Kreeft.

VCG opent score

Dat Schonewille een plaag bleef voor de laatste linie bleek toen hij wederom ten koste van een vrije bal gestuit werd. Het was Schonewille zelf die deze bal in de goed opgestelde muur schoot. Toch was het VCG wat op voorsprong kwam. Hagen wist niet naar wie hij de bal af moest spelen tussen een kluwen VCG-spelers en dacht de bal terug te leggen op de laatste linie. Echter hij zag daarbij de geheel vrijstaande Kikkert over het hoofd die daardoor ongehinderd op Vos af kon gaan en deze simpel verschalkte (0-1). Hollandscheveld bleef doorgaan met het verprutsen van kansen. Bijl nam veel te veel tijd liet daarmee een grote kans ongebruikt. In de vijfendertigste minuut wisten de voorwaartsen van Hollandscheveld elkaar weer goed te vinden. Het was Bijl die Hagen wegstak en hij was keeper Vendrig te snel af, zijn voorzet werd vervolgens door Bijl tegen de touwen geschoten (1-1). Wederom bracht Hollandscheveld zichzelf in de problemen. Hollandschevelder Schonewille speelde de bal zomaar in de voeten van Schonewille van VCG en ook hij kon op Vos af. Mol en Vos konden met een uiterste krachtsinspanning de treuzelende Schonewille van scoren afhouden ten koste van een corner. Deze corner werd prima genomen en het was Kreeft die zag dat zijn inzet van de lijn werd gekopt door Span. De volgende aanval van Hollandscheveld was meteen de laatste van de wedstrijd. Snippe ging er weer eens vandoor op links en waarop Tichelaar zich bij een verdedigende actie dusdanig blesseerde dat scheidsrechter Hein meteen voor de rust floot. Na de trieste aftocht van Tichelaar besloten beide teams het bij een helft te laten, daar er voor beide toch niets meer op het spel stond.

Nieuws

menu