Hollandscheveld pakt eerste overwinning

Hollandscheveld met twee spitzen veroorzaakte een druk strafschopgebied bij Vitesse '63. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na een moeilijke week kwam Vitesse’63 naar de Oosthoek en er ontspon zich een open wedstrijd. Het strijdplan van Kikkert was duidelijk. Het middenveld versterken, M. Mol kwam terug uit het tweede elftal en hij voetbalde met twee spitsen. Deze opzet had het gewenste resultaat, want er werd met 5-3 gewonnen.

De eerste mogelijkheid was ook daadwerkelijk voor de thuisploeg, maar Strijker zijn kopbal was een simpele prooi voor Keizer. Vervolgens was het R. Westert die Vitesse op 0-1 had moeten zetten, maar Vos hield zijn doel knap schoon. Na een aanval van Vitesse kwam Strijker in balbezit en met een prachtige steekpass stuurde hij Snippe weg. Deze omspeelde Keizer om de bal in het lege doel te deponeren. Met een half uur op de klok kwam er even een domper. Schonewille raakte de bal totaal verkeerd en Van Dijk wist wel raad met dit buitenkansje en zo stond uit het niets de 1-1 op het bord. Vlak voor rust had Strijker pech toen een inzet van hem via de binnenkant van de paal het doel verliet.

Penalty show

Na rust een zelfde spelbeeld. Snippe mocht een vrije bal nemen en hij plaatste de bal in de zestien. Slecht wegwerken van Vitesse deed de bal voor de voeten van Hagen belanden en die liet Keizer weer de gang naar het net maken. Daarna werd het de grote penaltyshow. Eerst mocht Bijl vanaf elf meter de 3-1 aantekenen en wie dacht dat dat daarmee de wedstrijd in rustiger vaarwater kwam had het mis, want na twee overtredingen binnen de 16 meter scoorde Van de Berg tweemaal en stond het dus 3-3. Weer was het Snippe die goed doorzette en zijn voorzet belandde voor de voeten van Strijker die de 4-3 binnenschoof. Bijna was het 5-3, maar weer vond Strijker de paal op zijn weg. Vitesse drong aan, maar Odink veroverde de bal, stuurde Snippe weg en weer was het Strijker die binnenschoof, daarmee de eindstand op 5-3 zettend. Volgende week speelt Hollandscheveld een uitwedstrijd tegen CSVC te Coevorden.

Nieuws

menu