Hollandscheveld maakt korte metten met Urk

Hollandscheveld maakt goed gebruik van de gegeven ruimte.

Hollandscheveld maakt goed gebruik van de gegeven ruimte. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na de verloren wedstrijd tegen Meppel moesten de dames van Hollandscheveld nog flink aan de bak om kans te houden op de nacompetitie. De eerste horde op weg naar de nacompetitie was SV Urk. Eerder dit seizoen wisten de Oranje-zwarte dames al met 1-5 te winnen. Maar ondanks dat ook deze wedstrijd met 6-2 gewonnen werd, was het niet zo’n makkelijke wedstrijd zoals de uitslag doet vermoeden.

Hollandscheveld begon met een vliegende start door twee goals van Ranoe Vos. De eerste goal kwam tot stand doordat keepster Kaili Su de bal over de verdediging wist te krijgen. Hierdoor kon Ranoe vrij gemakkelijk op het doel af stormen om zo de score te openen. Doordat ze niet veel later ook de 2-0 maakte leek Hollandscheveld een gemakkelijke wedstrijd tegemoet te gaan. Maar Urk wist zich te herpakken en maakte na iets meer dan een kwartier speeltijd de aansluitingstreffer. Daarna was het lange tijd een gelijk opgaande strijd. Maar vlak voor rust kwam Hollandscheveld toch nog op een 3-1 voorsprong door een benutte penalty van Sabrina van Nuil.

Ideaal moment

Ook de tweede helft was een gelijk opgaande strijd. Hollandscheveld had het af en toe best moeilijk met Urk en wist met name door kunst en vliegwerk te voorkomen dat Urk weer terug in de wedstrijd kon komen. Het doelpunt van Jolanda Hamstra in de 60e minuut viel daarom ook voor de thuisploeg op een ideaal moment. Urk kwam vlak voor tijd nog op het scoreformulier en nam daarna wat meer risico om er toch een gelijkspel er uit te kunnen slepen. Hollandscheveld maakte echter effectief gebruik van de ruimte die daardoor vrij kwam. In de blessuretijd wisten zij door doelpunten van Indy Strijker en Milady van Dalen er nog 6-2 van te maken.