Hollandscheveld komt sterk terug in duel tegen Vitesse '63

Hollandscheveld hier op een archieffoto.

Hollandscheveld hier op een archieffoto. Foto: André Weima

In Koekange speelden Vitesse ’63 en Hollandscheveld een aantrekkelijke wedstrijd.

Vitesse begon met verzorgd aanvallend voetbal en de eerste waarschuwing kwam van Westert. Hij kopte net over. Hollandscheveld deed wat terug. Na een gewonnen duel door Odink schoot Hagen over. Toch was het eerste half uur voor Vitesse. Na 10 minuten werd op het middenveld niet goed gedekt door Hollandscheveld en werd de snelle Westert diep gestuurd. Hij schoof de 1-0 binnen.

Hollandscheveld kwam er af en toe uit, maar Vitesse was gevaarlijker. Het was Van de Berg die Schonewille aftroefde en de 2-0 binnenschoot. Koopman redde nog een keer op de lijn nadat Vos ver uit zijn doel was.

Na een half uur nam Hollandscheveld de wedstrijd over. Vitesse had in het eerste half uur veel gegeven. Hollandscheveld maakte vervolgens een wereldgoal. Een voorzet van Snippe werd door Strijker buiten de 16 via de hak in de hoek gelegd, 2-1.

Eenrichtingverkeer

De tweede helft was eenrichtingsverkeer, Hollandscheveld speelde op de helft van Vitesse en keeper Keizer voorkwam regelmatig een doelpunt. Een lage schuiver van De Jonge ging net naast. Vitesse hanteerde de lange bal en twee keer leverde dat gevaar op. Keeper Vos en de lat brachten uitkomst. De ingevallen van Eck schoot meteen op doel, maar zijn poging miste kracht. Hollandscheveld drong aan maar Vitesse roeide alles weg. Nog meer scorend vermogen werd gebracht door Bijl in te brengen.

De verdiende gelijkmaker viel in de 80e minuut, na een prima pass van Koopman. Hagen liep de verdediging eruit en maakte met een keurige lob de gelijkmaker, 2-2. Vlak voor het eind maakte Hagen nog de 2-3 maar de assistent-scheidsrechter van Vitesse had buitenspel gezien.

Na afloop konden de trainers Klaas Mijnheer en Johan Sikkes leven met een gelijkspel.