Hollandscheveld helpt Zuidlaren in het zadel

Holandscheveld kon de score van de thuisploeg niet bijhouden.

In een compleet veranderde 3e klasse D moest Hollandscheveld haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen spelen in en tegen Zuidlaren. Dit werd een valse start van dit seizoen 2022-23. Waar de supporters van Hollandscheveld in de bekerwedstrijden en wedstrijden in het Prent Dorpentoernooi een bij vlagen goed spelend Hollandscheveld zag, moesten zij afgelopen zaterdag een onmachtig Hollandscheveld aanschouwen. Behoudens het eerste kwartier, waar de thuisploeg Zuidlaren niets te vertellen had, was Hollandscheveld niet in staat om voetballend onder de druk van de thuisploeg uit te komen (3-1).

Zoals gezegd begon Hollandscheveld voortvarend en door zwak uitverdedigen van de laatste linie van Zuidlaren kwam Bijl in balbezit welke vervolgens Olde wegstak. Olde vond echter de keeper en laatste man op zijn weg en in de kluts belandde de bal weer voor de voeten van Bijl die wel raad wist met dit buitenkansje en al snel de 0-1 aantekende. Hollandscheveld bleef druk zetten op de verdediging van Zuidlaren en het was Olde die de 0-2 op zijn schoen had, ware het niet dat de keeper van Zuidlaren hem dusdanig naar buiten drong dat de kans verkeken was. Hoewel het voetbal van twee kanten rommelig was in deze fase kreeg Hollandscheveld weer een mogelijkheid. Vanuit een ingooi van Span schoot Koopman vanuit de tweede lijn op het doel, maar de bal ging net naast. Hollandscheveld bleef de aanval zoeken, maar Zuidlaren beet meer en meer van zich af. Een ingooi van Span werd dusdanig slecht verwerkt door de voorwaartsen dat Zuidlaren razendsnel kon counteren. Spits van Rooijen liet vanaf eigen helft de gehele achterhoede zijn hielen zien en liet Vos kansloos (1-1). Vanaf dat moment was Hollandscheveld het initiatief compleet kwijt en liep het achter de feiten aan. De vele positiewisselingen voorin bij Zuidlaren deed de achterhoede zwemmen en ook het middenveld stond te vaak verkeerd waardoor Zuidlaren simpel naar oplossingen kon zoeken. De 2-1 was hiervan een voorbeeld. Weer was het van Rooijen die scoorde, waar de gehele achterhoede dacht dat de bal over de achterlijn was pikte hij hem op en liet Vos voor de tweede keer de gang naar het net makken. Hollandscheveld hanteerde in deze fase weer veelvuldig de lange bal, daar niemand de bal opeiste om voetballend het verschil te maken. Een vrije bal voor Hollandscheveld werd door Mol op het doel geschoten, waar iedereen een voorzet verwachtte en dit brak de gasten op. Het was de keeper die de bal simpel kon oprapen en weer Van Rooijen op avontuur stuurde. Voor de derde maal wist hij keeper Vos deze middag te verslaan (3-1).

Hollandscheveld heeft verdediging niet goed op orde

Na rust probeerde Hollandscheveld de bakens te verzetten, maar een voorzet van Snippe bereikte net Bijl niet en zo ging deze kans op de 3-2 verloren. Even later was het Hagen die een vrije bal op de midden snel nam en de voorzet van Snippe werd door Olde net naast de verkeerde kant van de paal gegleden. De thuisploeg bleef in deze fase de beter voetballende ploeg en Hollandscheveld had verdedigend zijn zaakjes nog steeds niet goed op orde. Door geschutter links achterin kon men ongehinderd een voorzet gegeven en voordat Vos wist wat er gebeurde stond het 4-1. Bijna scoorde Van Rooijen zijn vierde van de middag maar zijn knal spatte op de lat uiteen. Met J. Snippe voor Koopman en Odink voor Olde kwam er weer meer voetbal in het spel van Hollandscheveld en ging men op zoek naar treffers. Echter wat men ook probeerde tot echt grote kansen kwam men niet meer en dus bleven de punten verdiend achter in Zuidlaren. Volgende week speelt men de derby tegen DKB en zal trainer Sikkes zijn mannen op het hart moeten drukken om naar voetballende oplossingen te zoeken.

Nieuws

menu